Sağlık

Hemşirenin Yasal Zaferi!

Hemşirenin Yasal Zaferi! Aydın’da bir devlet hastanesinde çalışan hemşire, hastane yönetimine karşı hukuken zafer kazandı. Genel Sağlık-İş Sendikası üyesi olan hemşire, çabalarıyla örnek oldu.

Aydın’da bir Devlet Hastanesinde görev yapan Sendika Genel Sağlık-İş üyesi hemşiremize Hastane Sağlık Hizmetleri Müdürü tarafından “herhangi bir bildirim vb. El, sadece sistem tarafından imzalanıp onaylanan listenin değiştirilmesinin kabul edilemez ve keyfi bir uygulama olduğunu belirtti. Sendikadan yapılan açıklamada, “Üstelik; Üyemiz hakkında haksız ve hukuka aykırı bir disiplin soruşturması başlatılmış, üyemiz hem kınama cezası almış hem de haksız yere görev yeri değiştirilmiştir.

Hemşirenin Yasal Zaferi!

Hemşire İkinci Kez Değiştirildi

Sendika konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Üyemizin ‘İl Sağlık Müdürü Olur’u ile görev değişikliğinin ardından Aydın 2. İdare Mahkemesi’nde idari işleme karşı dava açılmış, idari işlem durdurulmuştur. önce ve sonra idari işlemin iptaline karar verildi.Ancak yönetim söz konusu olan “Vali Olur”u alarak yeniden işleme koydu ve üyemizin görev yeri ikinci kez değiştirildi. Üyemizin ikinci kez görev yeri değişikliğinin ardından üyemize verilen kınamanın iptali için Aydın 1. İdare Mahkemesinde dava açılmış ve kınama iptal edilmiştir.

Aydın 1. İdare Mahkemesi Kararı

“Daha sonra üyemizin hukuka ve hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak ikinci kez yer değiştirmesi ile ilgili idari işlem hakkında Aydın 2. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştır. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdare Mahkemesi, açtığı davada “Olayda, söz konusu süreç yönetmelik kararında belirtilmiş, haklarında idari ve disiplin soruşturması yürütülmüş ve bu soruşturma sonucunda evinde kalmasında sakınca bulunan işçi başka bir yere sevk edilebildi. Soruşturma raporunda yukarıda belirtildiği üzere yönetmeliğe uygun yapıldığı anlaşılsa da, davacı tarafından işlendiği iddia edilen fiil nedeniyle verilen disiplin cezasının Aydın 1. İdare Mahkemesi’nin … sayılı kararı ile belirlendiği; Davacı hakkında ileri sürülen iddiaların kesin olarak ileri sürüldüğü, karşıt fiillerin açıklığa kavuşturulması ve açıklığa kavuşturulması nedeniyle konuşulamayacağı gerekçesiyle iptal edildiği görülmektedir.

Hemşirenin Yasal Zaferi!

Yürütmeyi Durdurun!

“Bu olayda davacının … ilçesine atanmasına ilişkin dava, söz konusu süreçle ilişkisi olarak gösterilen konunun somut bilgilerle ortaya konulamadığı ve tarafının bir tezi bulunmadığından, davacının işinden verim alamadığı, çalışma arkadaşları ile uyum içinde çalışamadığı ve iş huzurunu bozduğu dışında, idare mahkemesi kararında genel bir hakkın bulunmadığı sonucuna varılmıştır. söz konusu süreçte hukuka uygunluk ve yürütmenin durdurulması talebini reddetmiştir.Ayrıca, süreç uygulanmaya devam edilirse; davacının ikametgahını başka bir ilçeye taşımak zorunda kalacağı düşünüldüğünde, telafisi mümkün olmayan ve imkânsız olduğu açıktır. davacı için zarar doğabilir.Üyemizin ikinci kez tabi tutulduğu sürgünün yeniden infazına son verilmesine karar verildi.Kararı değerlendiren Sendikamız Genel Sağlık-İş Genel Lideri Dr.Derya Uğur, “Üyemizin görev yeri değişti” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu