Haber

Depremde Kaybeden Anne, Eş ve 3 Çocuk: Kayıp Kız Aranıyor

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan Fatih Karaca, depremde eşini, 3 çocuğunu, annesini ve kayınvalidesini kaybetti. Karaca, enkazın kaldırılmasına rağmen ulaşılamayan 14 yaşındaki kızı İrem’i arıyor. Karaca, ‘Eşimi, 3 çocuğumu, annemi, kayınvalidemi toprağa verdim. En küçük bir kızım kaldı. Gördüğünü söyleyen tanıklar var. Allah aşkına kızımı bulun.”

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan ve bir elektrik şirketinde şef olarak çalışan 4 çocuk babası Fatih Karaca, gece vardiyasında çalışırken Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çalıştığı arsadan hızla evine giden Karaca, Hacı Ali Öztürk Mahallesi’nde ikinci katta oturdukları 6 katlı Begenilen Apartmanı’nın yıkıldığını gördü. Karaca’nın eşi His (41), çocukları Mehmet (16), Sıla (16), Adile Parıltı (17), İrem (14), annesi Adile Karaca (68) ve kayınvalidesi Havva Olamcam (66) enkaz altında kaldı. . Felaketin 7. gününde His, Mehmet, Sıla, Adile Işık, Adile Karaca ve Havva Olamcam’ın cesetleri enkazdan çıkarıldı.

Enkazın başında yeğenlerini bırakan Fatih Karaca, 6 cenazeyi memleketi Adana’ya götürerek 13 Şubat’ta Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı’na gömdü. Sevgili Apartmanı’nın enkaz kaldırma çalışmaları 16 Şubat’ta tamamen bitmesine rağmen ailenin en küçük kızı İrem’den hiçbir iz bulunamadı. Bunun üzerine Karaca, DNA örneği verdi.

DNA’sı cenazelerin hiçbiriyle eşleşmeyince Fatih Karaca, kızının hayatta olduğundan umutluydu. Araştırma yapan Fatih Karaca, kızını Gaziantep ve Ankara’da gördüğünü iddia eden kişilerle konuşarak durumu polise bildirdi.

Karaca, 5 Şubat’ta gece vardiyasına giderken kızı İrem ve eşinin kendisini uğurladığını ve o anı unutamadığını söyledi. Ben yerde çalışırken bir sarsıntı oldu. Hızla İslahiye’ye doğru yola çıktım. Yolda kardeşim ekip arkadaşlarım telsizden lütfen yetişin yerin altındayız arkadaşlardan enkaz altındayız yardım edin telefonlarını unutamıyorum. Aileme ulaşmak için ileri atıldım. Sokağa girdiğimde oturduğum binanın enkazının önünden çığlıklar yükseliyordu. Enkaza geldim. Anne, eş, kız veya oğul diye bağırmalı mıyım? dizlerime vurdum “Sigara içmedim ama içtim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu