Sağlık

17 dilde 4,5 milyon kelime içeren sağlık ansiklopedisi hazırlandı: Therapidya

Bazı bahisler evrenseldir, en değerlilerinden biri sağlık olarak adlandırılabilir. Hastaların dili farklı olsa da tanı ve tedavileri ortaktır. Kahramanmaraş’ın klasik bitkisi üzerine araştırmalar yapan eczacı, kurduğu çok dilli küresel sağlık ansiklopedisi Therapidya ile 2023 yılında diyabet ve Alzheimer hastalarına rehberlik etmeyi planlıyor.

İngilizce bilmeyen kişilerin sağlıkla ilgili bilgileri çevrimiçi olarak aradıklarında sınırlı sonuçlarla rekabeti çözmek için yürütülen Therapidya projesi ile 2023 yılında tüm dillerde daha kolay erişilebilir bilgi ve araçlar sağlanması hedefleniyor. Kahramanmaraş’ın geleneksel bitkisi olan çiriş üzerine araştırmalar yapan ve diyabet ve Alzheimer hastalarına rehberlik etmeyi amaçlayan Eczacı Hatice Kulalı, çok dilli sağlık ansiklopedisi hazırladı. Therapidya Kurucu Ortağı Abdullah Habib, “Tüm dünyada 17’den fazla dilde yazılmış 4.5 milyondan fazla kelimeden oluşan bir ansiklopediden bahsediyoruz. Gerçekten büyük emekler sonucunda ortaya çıkmış bir çalışma diyebiliriz.”

2023 yılında Dünya Sağlık Örgütü, Johns Hopkins Kapsamlı Diyabet Merkezi, Mayo Clinic’te Alzheimer Hastalığı Araştırma Merkezi, TC Sağlık Bakanlığı, Türkiye Diyabet Vakfı ve Türkiye Alzheimer Derneği ile iş birliği yaparak online araçlar oluşturup 17 dilde yayınlamayı hedefliyoruz. Dernek. İngilizce bilmeyen insanlar internette sağlıkla ilgili arama yaptıklarında sınırlı bilgilerle karşılaşırlar. Biz Therapidya olarak hastaların gözü önünde bu duvarı yıkmak için çalışıyoruz.”

“Yurtdışındaki Türklere yardım etmek için çalışacağız”

Aynı zamanda Türkiye ile ilgili ilk çok dilli dijital ansiklopedi olan Turkpidya’nın kurucusu Abdullah Habib, araçları tüm dillerde herkes için daha kolay erişilebilir hale getirmek istediklerini söyleyerek 2023 hedeflerini şöyle açıkladı: Ortak projeler geliştirmek istiyoruz. uzun bir yol kat edebileceğimiz yer. Nöbetçi eczaneler, çevre hastaneler, sağlık sigortası gibi birçok farklı alanda yurtdışındaki Türklere yardımcı olacak kapsamlı çalışmalar ortaya koyacağız. Ülkemizde ve dünyada sağlıkla ilgili akla gelebilecek her konuda halkı bilgilendiren Türkçe makaleler hazırlayacağız. Sağlık turizmi, kişisel bakım, besin takviyeleri ve medikal malzemeler gibi alanlarda farklı sağlık markaları ile pazarlama ve ortaklık anlaşmaları yapacağız.”

“İnsanların sağlık konusunda doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak bizim için çok değerli”

Therapidya Kurucu Ortağı Eczacı Hatice Kulalı, “Kahramanmaraş’ta yetişen çiriş adlı klasik bir Türk bitkisinden yola çıkarak anti-alzheimer ve anti-diyabet faaliyetleri konusunda TÜBİTAK destekli bir araştırma yaptım. İnsanlara ulaşmasını sağlamak bizim için çok pahalı. Konuştukları dilden veya yaşadıkları bölgeden bağımsız olarak gerçek sağlık bilgilerine.Sağlık bilincini artırmak için işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz.Bu ansiklopedi ile sağlık hizmetleri veya tavsiyeleri sunmuyoruz.Sadece bilgi amaçlı bilgi veriyoruz.Yapmaları gerekenler Bir sıkıntıya düştüklerinde mutlaka doktorlarına ve eczacılarına başvurmaları gerektiğini unutmayın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu