Sağlık

Türk Oftalmoloji Derneği tüm imkanlarıyla afet bölgesindedir.

Türk Oftalmoloji Derneği, 11 ilimizi etkileyen depremin ardından ilk günden bu yana afet bölgesindeki destek faaliyetlerini sürdürüyor. Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran farklı şehirlerde adaptasyon çalışmalarını sürdürürken, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne konteyner, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ise malzeme desteği sağlandı.

prof. Ziya Kapran, depremin olduğu ilk andan itibaren Türk Oftalmoloji Derneği şubelerinin deprem bölgesindeki yöneticileri ve bölgedeki hastanelerde görev yapan doktorlarla yakın temas halinde olduklarını belirterek, “Bundan bu yana ilk günden beri halkımızın ve hekimlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. TOD olarak bilincindeyiz, daha gidecek çok yolumuz var, her zaman bölge halkının yanında olmaya devam edeceğiz.”

Türk Oftalmoloji Derneği beyin sarsıntısı alanındaki destek çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. TOD Başkanı prof. Dr. Ziya Kapran,TOD Genel Sekreteri prof. Dr. Huban Atilla veTOD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi prof. Kıvanç Güngör 17 Şubat ve 23 Şubat tarihlerinde Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerini ziyaret ederek bölgedeki ihtiyaçları tespit etti. prof. Ziya Kapran, bölgedeki en değerli ihtiyacın barınma ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Bu kapsamda 5 adet konteyner almaya karar verdik. Konteyner temini zor olsa da ilk aldığımız konteyneri 14 Şubat’ta Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teslim ettik. 4 konteyner tedarik sürecimiz devam ediyor, diğerlerini de en kısa sürede ihtiyaç duyulan illerdeki hekimlerin hizmetine sunmak için çalışmalarımız devam ediyor.” söz konusu.

prof. Ziya Kapran, kap takviyesinin yanı sıra malzeme tabanı sağlamaya çalıştıklarını ve bu kapsamda Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran Crush Sendromu vakalarında kullanılmak üzere 1.000 adet serumu teslim ettiklerini belirtti. Kapran, ülkemizde 95 yıldır faaliyet gösteren ve Türk göz hekimlerini temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği olarak ilk günden bu yana depremzedelerin ve doktorların yanında olduğunu belirterek, “4 göz hekimi üyemizi kaybettik. depremde. Afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm üyelerimiz ve TOD Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, hekim meslektaşlarımız biliyorlar ki daha gidecek çok yolumuz var ve daha yapacak çok işimiz var. TOD olarak afet bölgesinde halkımızın yanında olmaya ve desteğimizi ulaştırmaya devam edeceğiz. Ülkemizin başı sağolsun.” diye konuştu.

 

 

bayramicajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu