Haber

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Sancaktepe’de yapımı tamamlanan okulların toplu açılışında konuştu. İfade

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, akademik çalışmalarda okulların eğitimdeki payının yüzde 50’yi geçemeyeceğini belirterek, “Asıl pay evde. Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak çocuklarımıza biraz daha zaman ayıralım” dedi. Evdeki çocuklarımıza daha iyi örnek olalım. Çocuklarımızın eğitim ve öğretim sürecini biraz daha yakından takip edelim.” söz konusu.

Sancaktepe’deki Ortadağ Ortaokulu’nda tamamlanan okulların toplu açılış töreninde konuşan Tekin, çocukların anaokuluna gitmeden önce ailelerinden iyi bir eğitim almalarının önemine değindi.

Çocuklardan kendisinin de bir isteği olduğunu belirten Tekin, “Biliyorsunuz öğretmenleriniz size ‘Kitap okuyun’ diyor ama eve gittiğinizde annenize, babanıza şunu diyeceksiniz: ‘Öğretmenimiz hepsine ödev verdi. hepimiz her akşam yarım saat kitap okuyacağız.’ Anlaşmamız var mı?” O çağırdı.

Velilerden çocuklarının kitap okuma isteğine olumlu yanıt vermelerini isteyen Tekin, “Öğretmenlerimizin verdiği ödevleri yaparak çocuklarımızın eğitimine en az bu kadar katkı sağlamış olursunuz. Bunu yaparsak çalışmalarımız da anlamlı olur. Biz daha başarılı olacağız ve çocuklarınız daha iyi bir gelecek hayal edebilecek.” “Onlar daha iyi bir geleceğe kavuşacaklar. Biz de eğitim sürecimizde işimizi biraz daha kolaylaştıracağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet bütçesinden en büyük payı eğitime ayırdığını hatırlatan Tekin, Türkiye’deki tüm meslek odalarını, ticaret ve sanayi odalarını Milli Eğitim Bakanlığı ile paydaş olmaya davet ettiklerini belirtti.

Binaların sadece okul olmadığını anlatan Tekin, ailelere seslenerek şunları söyledi:

“Evlerimizin hepsi aynı zamanda okuldur. Bunu bilin. Bütün akademik çalışmalar okulun eğitimdeki payının yüzde 50’yi geçemeyeceğini gösteriyor. Asıl pay evde. Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak biraz para harcayalım.” Çocuklarımızla evde daha fazla zaman geçirelim, çocuklarımıza biraz daha fazla ilgi gösterelim.” “Örnek olalım. Çocuklarımızın eğitim sürecini biraz daha yakından takip edelim.”

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu