Haber

Reuters: Erdoğan kaybederse görevi sessizce bırakmayacak

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, 14 Mayıs seçimlerine iki gün kala seçimlere ilişkin analizlerini sunmaya devam ediyor.

Pazar günü yapılacak seçimler, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşı karşıya kaldığı en güçlü yarış”Reuters, haberinde Erdoğan’ın seçimlerden mağlubiyetle çıkma ihtimaline dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“SESSİZ GELECEĞİNE İNANMAK ZOR”

“Pazar günü ana rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ile kafa kafaya koşacak olan Erdoğan’ın yenilgiyi nezaketle kabul edip sessizce görevden ayrılacağına inanmak zor.

“KÜÇÜK BİR YENİLGİYE İTİRAZ EDECEĞİZ”

Erdoğan’ın son otuz yıldaki yükselişini takip edenler, Erdoğan’ın iktidarı elinde tutmak ve devlet kaynaklarını kendi lehine kullanmak, küçük bir zafer kazanmak veya küçük bir yenilgiyle mücadele etmek için ne gerekiyorsa yapacağını iddia ediyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI YETKİSİ: ‘GÖREVİ DURDURMAZ’ DEMEK ANLAMINA GELİYOR

Konuyla ilgili Reuters’a açıklama yapan bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, “Tıpkı CHP’nin yaptığı gibi usulsüzlüklerde YSK’ya başvurulacak. Ancak seçim kaybedilirse ‘istifa etmeyecek’ demek tamamen anlamsız ve mesnetsizdir”söz konusu.

“MİLLET ÜZERİNDE İRADE BİLMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki seçim süreçlerinde de milletin üzerinde bir irade tanımadıklarını, sandık sonuçlarına saygı duyacaklarını defalarca yineledi.

KAYNAK: HABER7

kesan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu