Ekonomi

Bilecik’te tarım sigortalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Pazaryeri ilçesinde 2024 yılı tarım sigortası uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve TARSİM Bursa Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle Pazaryeri Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda çiftçilere yönelik 2024 yılı tarımsal destek uygulamaları anlatıldı. Devlet destekli tarım sigortasının 2024 yılı uygulamaları hakkında çiftçilere bilgilendirici bir sunum yapan TARSİM yetkilileri, çiftçilerin işi son güne bırakmadan ürünlerine ‘TARSİM’ sigortası yaptırmalarının önemini anlattı. Bilecik Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, çiftçilere tarımsal faaliyetler, projeler ve tarımsal takviyeler hakkında bilgi verirken, üreticilerin her zaman yanında olduklarını ve her türlü çalışmada onlara destek olduklarını belirtti.

“İlçemiz için, Bilecik bölgesi için gerçekten şanslı olduğumuzu düşünüyoruz.”

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Zekiye Tekin; Pazaryeri ilçesinin tarımda değerli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Pazaryeri ilçemizde çiftçilerimizle birlikte tarım ve hayvancılık alanında proje yapmak istediğimizde Bilecik’te IPARD bölgesi olmadığı için diyorlardı. bir çok projemiz bu tür desteklerden yararlanamıyor. Bakanlığımız IPARD’ı da dahil etti. Gerçekten ilçemiz Bilecik bölgesi adına şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah tarımda devletimizin tüm desteklerinden yararlanabileceğimiz tüm projelere kavuşuruz. Tarım ve hayvancılık il müdürlüğümüz, ilçe müdürümüz, ziraat odası başkanlığımız, tarımsal kalkınma kooperatifimizle birlikte gerçek anlamda yürütülecek, ilçemizde tarım ve hayvancılık konusunda güzel bir gelişme yaşanacak.” Çalışmayı yürüteceğimizi düşünüyorum” dedi. – BİLECİK

artukluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu