Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 6,43 puan artarken, toplam işlem hacmi 99,8 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 1,97, holding endeksi ise yüzde 0,49 kayıp yaşadı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,83 ile turizm olurken, en çok düşen ise yüzde 2,05 ile bağlantılılık oldu.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel borsa piyasalarının haftaya karışık bir seyirle başladığını, İsrail’in Gazze’deki kara operasyonunun çatışmanın daha geniş bölgelere yayılmasına neden olabileceği endişesinin etkili olduğunu belirtti. bu derste. .

İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin gelişmeler piyasaların odağında olmaya devam ederken, ABD’de beklentilerin üzerinde gelen makroekonomik veriler sonrasında Fed’in Çarşamba günü alacağı kararlar yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

Para piyasalarında fiyatlamalar bu hafta Banka’nın politika faizini sabit tutacağını kesinleştirirken, Aralık ve Ocak ayı toplantılarına ilişkin tahminler sınırlı da olsa değişmeye başladı.

Analistler yarın ülkede dış ticaret dengesini, yurt dışında Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) faiz kararını, Çin’de hizmet şubesi ve imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi’ni (PMI), Japonya’da sanayi üretimi ve işsizlik oranını, Euro Bölgesi’ni bekliyor. ABD tüketici güven endeksinde büyümenin ön plana çıkacağını belirtti.

Analistler, Japonya Merkez Bankası’nın getiri eğrisi aralığını değiştirebileceği yönündeki haber akışının yarınki toplantının değerini artırdığını vurgulayarak, olası bir değişikliğin başta tahvil piyasaları olmak üzere varlık fiyatlarını etkileyebileceğini söyledi.

Analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 7.830 ve 8.000 seviyelerinin direnç konumunda, 7.600 ve 7.400 puanlarının ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

silopiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu