Haber

Türk Kızılayı Gazze’deki hastane ve ambulanslara akaryakıt desteği sağlayacak

TÜRK Kızılayı, Gazze’deki tüm hastane ve ambulansların 30 günlük ihtiyacını karşılayabilecek Filistin Kızılayı’na 400 bin litre akaryakıt sağlayacak.

Türk Kızılayı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Gazze şehrinin abluka altında olması ve elektrik kesintilerinin iki haftadır devam etmesi nedeniyle Türk Kızılayı acil yardım misyonunu yerine getiriyor. Türk Kızılayı yanıt verdi.” Filistin Kızılayı’nın acil yardım çağrısına ve öncelikli ihtiyaçlar listesinde yer alan hastane ve hastanelere teşekkür ederiz.” Ambulansların akaryakıt ihtiyacını karşılamak için 400 bin litre akaryakıt desteği sunuyor.” Açıklamada, yardımın Filistin Kızılayı’na 600 bin dolar nakdi olarak verileceği belirtildi.

‘TÜRK KIZILAYI GAZZE’DE’

Kızılay’dan yapılan açıklamada ayrıca, “Türk Kızılayı, yakıt desteğinin yanı sıra diğer insani ihtiyaçlar için de Gazze’ye destek sağlamaya çalışıyor. Mısır’a teslim edilen 3 uçağın yanı sıra Kızılay, yardımlarına da devam ediyor. Tüm tıbbi malzemeleri taşıyacak 4’üncü uçağa malzeme tedariki sağlanacak.Ayrıca Mısır’daki Türk Kızılayı grubu, Mısır Kızılayı ile birlikte Gazze’ye ayni yardımların koordinasyonu ve sevkiyatı konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Yerli olarak tedarik ediliyor ve Türkiye’den sevk edilmeye devam ediliyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu