Haber

Yüreğir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

Yüreğir Belediyesi’nin Ulubatlı Hasan İlçesi’nde madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında başlattığı dönüşüm çalışmalarında kamulaştırılan metruk binalar birer birer yıkılıyor.

Adı sıklıkla bağımlılık ve uyuşturucu haberleriyle gündeme gelen Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde Yüreğir Belediyesi’nin olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla başlattığı dönüşüm girişimi devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle devam eden dönüşüm çerçevesinde, sosyal risk oluşturan, element bağımlılarının yaşadığı ve insanların can güvenliğini tehdit eden terk edilmiş binaların yıkımı sürüyor. Teknik İşler Müdürlüğü ekipleri mahalledeki 4 binayı daha yıktı.

“Yıkımda sona geldik”

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, yıkımda sona gelindiğini belirterek, “İlçemiz terkedilmiş yapılardan arındırılırken vatandaşlarımız da rahat bir nefes alıyor. Ulubatlı’mızda artık yıkım çalışmalarında sona yaklaştık. Hasan Mahallesi. Geriye iki bina kaldı. Yıkımın ardından mahalle sakinleriyle istişarede bulunarak kısa sürede insanlarımıza bu alanda güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız.” Onların vakit geçirebilecekleri peyzaj alanları ve sosyal tesisler oluşturmak istiyoruz” dedi. – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu