Yaşam

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy: “İlçemize 9 yeni okul ekledik, yenileri yolda…”

2023 – 2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nı Zeytinburnu Celalettin Gözüsulu İlkokulunda düzenlenen törenle açan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 2019 yılından bu yana 9 yeni okul açtıklarını, 10 yeni okulun yapımı devam ederken, 2 okulun yıkılacağını, 2 okulun ise yıkılacağını söyledi. Deprem riski nedeniyle yeniden inşa edildi. Ayrıca yeni okulun inşaat hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Zeytinburnu’nda öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde derslerine renkli manzaralarla başladı. Zeytinburnu Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen 2023 – 2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Törenine Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt da katıldı. Öğrencilerin heyecanını paylaşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Onlarla birlikte biz de mutluyuz, heyecanlıyız, memnunuz. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. söz konusu.

 

ZEYTİNBURNU’NUN HER YERİNDE YENİ OKULLAR YÜKSELİYOR

Zeytinburnu Belediyesi’nin çocukların ve gençlerin eğitimi için yürüttüğü çalışmalara değinen Başkan Arısoy, 2019’dan bugüne; Reşat Tardu Ortaokulu, Sümer İmam Hatip Lisesi, Fatma Süslügil İlkokulu, Ayhan Şahenk Ortaokulu, Zeytinburnu Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Merkezefendi İlkokulu, Reşat Tardu Anaokulu, Fatma Süslügil Anaokulu, Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ürettiler. ve Cevizlibağ Mesleki Eğitim Kampüsü. 3 adet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Büyükelçi Galip Balkar, Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mehmet İhsan Mermerci Turizm ve Otelcilik Lisesi’nin inşaatlarının devam ettiğini belirtti. Öte yandan Seyitnizam Ambarlar Sokak, Merkezefendi Sabri Obenik Sokak’ta biri ve Maltepe Askeri Fırın Sokak’ta ismi açıklanmayan iki okulun kaba inşaatı devam ederken, Maltepe 332 Sokak’ta da bir okulun inşaatına kısa sürede başlanacak. kısa süreli olup, deprem riski nedeniyle yenilenmesine karar verilmiştir. Saniye Sezgin Elmas İlköğretim Okulu ile Trisad Triko Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tahliyelerinin tamamlandığını sözlerine ekledi.

 

“YAZ DÖNEMİNDE BAKIM ONARIM İÇİN 13 MİLYON TL HARCADIK”

Yaz döneminde okulların bakım ve onarımına 13 milyon TL’nin üzerinde bütçe ayırdıklarını belirten Önder Arısoy, “İlçemizde 11 okulda iç boya, 4 okulda ise dış boya yapıldı. Toplam 45 okulda; Çevre düzenlemesi, izolasyon, asfalt, spor sahası, elektrik, tesisat gibi ihtiyaç duyulan her türlü bakım ve onarımları tamamladık. Okullarımızda bir diğer önemli sorun ise temizlikti. Bu işe değerli bir bütçe ve işçi ayırıyoruz. Okullarımızı yıl boyunca temizleyen bir temizlik ekibimiz var. İlçemizdeki 54 devlet okulunun iç ve genel temizliği ayda iki kez yapılıyor. Kağıt havlu, tuvalet kağıdı ve sıvı sabun gibi temizlik malzemesi ihtiyaçlarında da okullarımıza destek sağlıyoruz. “Son 4 buçuk yılda bu çalışmalara yaklaşık 5 milyon TL harcadık.” söz konusu.

 

“250 TL KIRTASİYE YARDIMI VE 100 BİN DEFTER DAĞITIYORUZ”

Zeytinburnu Belediyesi olarak her eğitim-öğretim yılında olduğu gibi bu yıl da öğrencilere kırtasiye yardımı yaptıklarını hatırlatan Önder Arısoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm ilkokullarımıza 250 liralık kırtasiye çeki veriyoruz. Öğrencilerimize çocuklarımıza ve ailelerine destek oluyoruz. Ayrıca çocuklarımıza 100 bin adet defter dağıtacağız. Bu hafta yaklaşık 20 bin öğrenci hem alışveriş çeklerini hem de defterlerini alacak. 12.sınıf öğrencilerimiz çok değerli bir yıla başlıyorlar. Yaklaşık 4 bin 12. sınıf öğrencimize online üniversiteye hazırlık soru modülü hediye edeceğiz. “Farklı yayınevlerinden 350 binin üzerinde soru ve video analizlerinin yer aldığı bir uygulamaya sahip olacaklar.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

havzaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
-
Başa dön tuşu