Haber

Kandıra Köy Yollarının Yenilenmesi, Bakımı ve Onarımı

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin yaz turizm merkezlerinden Kandıra ilçesinde üstyapı çalışmalarına hız verdi. Sıcak yaz aylarında asfaltlamanın daha rahat ve sağlıklı olması nedeniyle kaldırım çalışmaları artarken, Kandıra’da birçok farklı noktada üst yapı yenileme ve bakım çalışmaları yapılıyor.

 

BALABAN, ÇALÇA- TATARAHMET YOLLARI

Tesis karışımı temel serilmesinin ardından Kandıra Balaban Mahallesi Taşanbar mevkiinin 1500 metrelik bölümünde binder asfalt tabakası serme işi tamamlandı. Mahalleyi köy küme yoluna bağlayan yolun üst yapısı yenilendi. Çalca-Tatarahmet yolu üstyapısında da bakım çalışmaları yapıldı. Zamanla deformasyonların meydana geldiği eski yolda bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.

 

AKÇAOVA KÜME YOLU YENİLENİYOR

Akçaçaova’dan Deliveli İlçesi’ne kadar 7,5 kilometre uzunluğundaki küme yol üst yapısı yenilenecek. İlk etapta Çalca-Kubuzcu arasındaki 2 kilometrelik bölümün üstyapı çalışmaları tamamlandı. Kubuzcu Mahallesi’nden Ağacakıl Mahallesi’ne kadar olan 3 kilometrelik yolda kazı, dolgu, teras ve trimer kazı çalışmalarına başlandı. Yıllar önce yapılan yoldaki bozulmalar ve deformasyonlar nedeniyle üst yapısı bozulan Kubuzcu-Ağacakil yolunda kazı, dolgu ve trimer kazı çalışmalarının ardından asfaltlama yapılacak. Akçaçaova’dan Deliveli İlçesi’ne kadar uzanan 7,5 kilometre uzunluğundaki küme yolda yol üst yapısı tamamen yenilenirken, 35 bin ton bitümlü temel ve bağlayıcı asfalt kullanılacak. 45 bin ton santral karışımı temelinin atılacağı yolda yağmur suyunun tahliyesi için V kanalı yapılarak yol çizgisi çizilecek, trafik işaretleri konularak güvenli ve konforlu ulaşım sağlanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu