Teknoloji

Klavye ve Fare Kullanmadan Zihin Gücüyle Valorant Oynayan Yayıncı Aklınızı Başından Çıkaracak

Rekabetçi FPS oyunlarında hızlı reflekslerin ve hatta milisaniyelerin ne kadar değerli olduğunu oyuncular çok iyi biliyor. Peki ya el-göz uyumu en üst seviyede olan bu oyunları ellerini hiç kullanmadan, sadece zihin gücüyle oynayan bir yayıncının varlığından bahsetsek?

Özellikle rekabetçi oyunlarda hızlı ataklar yapmak çoğu zaman oyunun akışını değiştiren en önemli şeydir.

Bırakın saniyeleri, milisaniyelerin bile değerli olduğu rekabetçi oyunlarda, en yüksek performansın sağlanması için binlerce lira değerinde özel ekipmanlar kullanılıyor ve oyuncular kendilerini geliştirmek adına hedeflerini artıracak egzersizler yapıyor.

Ancak bir Twitch yayıncısı, tanınmış rekabetçi FPS oyunu Valorant’ı ellerini bile kullanmadan, yalnızca zihniyle oynuyor.

Genç bayanın zihniyle oynadığı tek oyun Valorant değil.

Peki yayıncı tüm bunları nasıl yapıyor?

Kafasına takılan EEG cihazı sayesinde oyunu fikirleriyle yönetebilen yayıncı, aynı zamanda göz takip sistemi de kullanıyor. Yayıncı, bu konuyla ilgili Kotaku’ya yaptığı açıklamalarda, gelişmiş bir cihazının bulunmadığını ve elindeki cihazın şu an için sadece 4 komutu desteklediğini, aynı anda ancak 2-3 komut verebildiğini söyledi. Bu cihazla vakit geçirilmediğini, aksi halde cihazın kafasının karıştığını belirterek, hala geliştirilmesi gereken çok şey olduğunu sözlerine ekledi. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu