Haber

Siirt Belediyesi’nden HDP’li Beştaş’ın iddialarını yalanladı

Siirt Belediyesi, HDP Küme Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın iddia ve paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, TBMM Genel Kurulu’nun yaptığı konuşma ve sosyal medyadan yapılan “yalan ve iftira” niteliği taşıyan paylaşımlar hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilebilmesi için açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi. Belediye başkanının teröre bulaştığı gerekçesiyle görevden alındığı Siirt Belediyesi’ne yönelik iftira.

Açıklamada, Siirt Belediyesi İşçi A.Ş.’ye HDP belediye yönetiminin görev yaptığı 11 Nisan 2019 ile 15 Mayıs 2020 tarihleri ​​arasında 159 kişinin işe alındığı belirtildi.

HDP belediyesi tarafından güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmak üzere Siirt Valiliği İl Değerlendirme Komisyonuna işçi olarak çalıştırılacağı belirtilerek gönderilen ve kurulun olumsuz raporuna rağmen 53 kişinin iş akdi feshedilerek, diğer 106 kişi ise çalışmalarına devam etmektedir.İlgili mevzuat çerçevesinde birimlerin ihtiyaçları ve Belediye bütçesi dikkate alınarak alımlar yapılmaktadır.

Kentte halka sunulan projelere 613 milyon 412 bin lira harcandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“HDP belediye yönetimi döneminden 100 milyon 8 bin lirası kamu borcu, 5 milyon 906 bin lirası piyasa borcu olmak üzere 105 milyon 914 bin liralık borç devralındı. Yüzde 38’e çıkarıldı, devralınan borçlar ödendi. , Siirt’imiz de yatırımlarla buluşturuldu.”

Açıklamada, Siirt Belediye Başkan Yardımcılığına atanan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat hakkındaki iddiaların hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan söylemlerden ibaret olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu