Ekonomi

Spirit AeroSystems’e olan talep, yeni kalite gözetim zorluklarına rağmen güçlü olmaya devam ediyor – Kredi Verin

Salı günü yayınlanan bir rapora göre, kurumsal tahvil analizinde uzmanlaşmış bir şirket olan Gimme Credit, Spirit AeroSystems’in (SPR) notunu ‘Düşük Performans’a yükselterek hisse senedi fiyatının düşme potansiyelinin minimum olduğunu gösterdi.

Firmadaki analistler, Spirit AeroSystems’in şu anda Boeing ile tedarik zinciriyle ilgili yeni bir sorunla uğraştığını ve bunun uçak teslimatlarında kısa vadeli gecikmelere neden olması beklendiğini gözlemledi.

Ancak analistler, kalite kontrolle ilgili son soruna rağmen Spirit AeroSystems’in üçüncü çeyreğin sonunda bildirdiği 42 milyar dolarlık ciddi sipariş birikiminin, uzun vadede ürünlerine güçlü bir talep olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Analistler, “Ekim ayında Spirit AeroSystems, Boeing ile şirketin nakit akışını önümüzdeki yıllarda artırması beklenen bir ön protokol imzaladı” dedi. Bu anlaşmanın önemli bir yönünün Boeing 787 programı için 2026 yılına kadar yapılacak fiyat artışı olduğunu, bunun da dördüncü çeyrekte daha önceden tahmin edilen 350-370 milyon dolarlık kayıplara ve sözleşmeye bağlı ekipmanlarla ilgili yükümlülüklere yol açacağını vurguladılar.

Analistler ayrıca, Boeing 737’deki dikey fan temas elemanı eksikliğine ilişkin beklenen 23 milyon dolarlık tazminat talebinin reddedilmesini, 2025’te geri ödemeye başlaması planlanan kalıplama ve sermaye harcamaları için 100 milyon dolarlık satın alımını ve 180 milyon dolarlık geri ödeme tarihini bekliyor. Aralık ayının ikinci çeyreğinde alınan müşteri ön ödemelerinde. 2025 yılına ertelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

“2029 vadesi dolacak %9,375’lik teminatlı tahvillerin getirisi şu anda %6,9’dur. İyileşen nakit pozisyonu, 2025 tahvillerinin vadesinin uzatılması ve Airbus ile ön anlaşma potansiyeli göz önüne alındığında notumuzu ‘Düşük Performans’ olarak ayarlıyoruz. ‘minimum olumsuzluk potansiyeli ile.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-serdivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu