Haber

Batı basını: Avrupa yaklaşık 10 yıldır kendi güvenliğini sağlayamıyor

Bloomberg’de konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Avrupa ülkeleri ABD’nin yardımı olmadan en az 10 yıl daha güvenliklerini sağlayamayacak.

Haberlerde ” Üst düzey yetkililer Avrupa’yı savunmak için ABD’ye güvenemeyeceklerini biliyorlar. “Kıtadaki faaliyetler, Amerika’nın yardımı olmadan kendini savunabilmenin en az 10 yıl uzakta olduğunu gösteriyor.”Belirtti.

Ajansla konuşan kaynaklar, Avrupa ülkelerinin şu anda saldırı altında olması halinde birçok açıdan ABD’ye bağımlı olacaklarını, bazı alanlarda ise bu bağımlılığın oldukça güçlü olduğunu belirterek, en acil sorunların hava ve füze savunma sistemleri olduğunu, uzun süredir bu durumun devam ettiğini belirtti. – menzilli füzeler ve savaşta hesaplamalar yapmak için gelişmiş bilgisayar sistemleri. Öyle olduğunu kaydetti.

Haberde ayrıca üst düzey bir AB diplomatının “Avrupa için en kötü senaryo, Avrupa’nın savunma yeteneklerine yeterince yatırım yapmaması, ABD’nin Ukrayna’ya yardım yapmayı bırakması, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yeniden seçilmesi ve ülkesinin NATO’dan çekildiğini duyurması olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Daha önce Trump NATONATO Genel Sekreteri ile ilgili açıklamalarını değerlendiriyor Jens Stoltenberg,NATO’nun caydırıcılığını baltalamaya yönelik açıklamalardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Geçen hafta eski ABD Başkanı DonaldTrump,Rusya’nın NATO üyesi ülkelere, ittifaka karşı mali yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde saldırmasını engellemeyeceğini, hatta teşvik etmeyeceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu