Haber

Eskişehir Akıncılar Derneği tarafından cirit atma yarışması ve atlı okçuluk gösterisi düzenlendi.

Eskişehir Akıncılar Birliği tarafından cirit karşılaşması ve atlı okçuluk gösterisi düzenlendi.

Yukarı Söğütönü Mahallesi’ndeki bir at çiftliğinde gerçekleşen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Süvari Cirit Ağa Gürhan Albayrak’a Türk Klâsik Süvarisi verildi. SporŞubeler Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Muhammet Ali Kaya tarafından plaket takdim edildi.

Eskişehir Akıncılar Birliği ile Uşak Ege Binicilik Sporları Kulübü grupları arasında cirit atma maçı yapıldı. Sporcuların özellikle atlı okçulukta gösterdikleri performans seyircilerden alkış aldı.

Türk Klasik At Sporları Branşları Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Muhammet Ali Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyonlarına bağlı 5 cet spordan 2’sinin cirit ve binicilik okçuluğu olduğunu söyledi.

Eskişehir’de kurdukları cirit takımını tanıtmak ve cet sporunu yaşatmak amacıyla düzenlemeyi yaptıklarını ifade eden Kaya, “Eskişehir’de bunun için çok çalıştık. Sonunda 12 sporcuyu bir araya getirmeyi başardık. . Bugün bir araya gelerek ne yapabiliriz? Onu görmek için buradayız.” dedi.

Organizasyonda düzenlenecek atlı okçuluk ve cirit müsabakası hakkında bilgi veren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ciritten bahsedeceğiz. Nasıl oynandığını anlatacağız. Ciritin aslında tüm dünyaya has olmayan bir özelliği var, o da bağışlayıcılık. Ciritte bir tek ata sporu var o da yegâne spor.” Yakaladığın atlete, mesafeye aldığın atlete vurmadan ata sporu.Aslında cirit Osmanlı döneminden beri oynanan bir dövüş sanatıdır.Talimdir,antrenmandır.Bizler bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yıllarda spor şekli.”

Üç milli sporcunun da organizasyona katılarak kendilerine destek verdiğini ifade eden Kaya, “Onları buraya çağırdık, bize destek oldular. Onlar bizim kardeşimiz. Antrenmanlar yapacağız. İnşallah genç sporcuları bünyemize katmak için çaba sarf ederiz.” sözünü kullandı.

ibradi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu