Teknoloji

Huawei P60 Pro İncelemesi: İşte Merak Edilen Her Şey! – Webtekno

Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonu Mayıs başında P60 pro Ülkemizde satışa sunulmuştur. Firmanın akıllı telefon dünyasındaki itibarını artırmasını sağlayan serinin son modelini ilk elden deneyimleme fırsatı bulduk.

Kamerasıyla son dönemde dünya lideri olarak tescillenen Huawei Watch P60 Pro Her yönüyle baktık ve kullandık.Google hizmetlerinin eksikliğinden dev kameranın performansına ve EMUI 13.1 deneyimine kadar merak ettiğiniz her konuda deneyimlerimizi paylaşıyoruz.

  • İncelememiz biraz uzun, aşağıdaki listeden istediğiniz bahise tıklayarak okumak istediğiniz kısma ulaşabilirsiniz.

Huawei P60 Pro incelemesi

  • Öncelikle Huawei P60 Pro’yu kısaca tanıtalım:
  • Gelelim incelemeye!
    • Tasarım ve his:
    • ekran deneyimi
    • Gövde altı performans
    • İşletim sisteminden bahsetmişken: Huawei P60 Pro’da neler var?
    • Google hizmetlerine asla erişemeyeceğiniz bir dünya da yoktur:
    • Gbox nasıl kurulur?
    • Kameradan önceki son öğe: Ses performansı
    • Gelelim P60 Pro’ya adını veren tarafa: Ödüllü kameralar
      • Ana kamera ile saha çekimi
      • Geniş açılı kamera ile saha çekimi
      • makro çekim
      • Diğer çekimlerden bazıları
      • portre fotoğrafları
      • gece modu fotoğrafları
      • Hiçbir telefonda bulunmayan özellik: Odak aralığını ayarlama
      • 100X yakınlaştırma
      • Video yakalama, sabitleme ve yakınlaştırma
      • 10X yakınlaştırma
      • 1X stabilizasyon testi
      • 10X stabilizasyon testi
  • İncelememizi sonlandıralım: Bu telefon kimin için?
  • Huawei P60 Pro teknik özellikleri
  • Huawei P60 Pro fiyatı

Öncelikle Huawei P60 Pro’yu kısaca tanıtalım:

Huawei P60 Pro, 6.67 inç boyutunda 120 Hz yenileme hızına ve 2700 x 1220 piksel çözünürlüğe sahip kavisli bir ekrana sahiptir. Telefonun ekran kenarları günümüzün en ince kenarlarının ortasına girmeye yetiyor. Ön kamera ise tıpkı günümüz standardında olduğu gibi ekrandaki küçük deliğin içine yerleştirilmiş.

Cihazı uzaktan ayırt etmenizi sağlayan en büyük tasarım ipucu elbette arka yüzeyi. Beyaz modellerin arka yüzeyi “Rococo Pearl” tasarıma sahiptir ve üretilen her aparat üzerindeki desen tamamen benzersizdir. Yani yukarıda gördüğünüz tasarım, sadece sahip olduğumuz telefon içinve başka hiçbir P60 Pro’da bulunmaz.

Ama bu dokudan önce elbette arka planda öne çıkan bir şey var: kamera yüzü. 48 MP büyük ana kamera, 48 MP telefoto kamera, 13 MP ultra geniş açılı kamerave bir flaş ışığı, bu düzenek, yatay eksende vücudun neredeyse %40’ını hızla kaplar.

P60 Pro’nun kenarları diğer telefonlardan farklı değil. Telefonun kenar çerçevesi alüminyum alaşımdan yapılmıştır. Sağda ses kontrol ve güç tuşları bulunurken solda rastgele bir şey yok. Alt kısımda Type-C şarj bağlantı noktası, SIM kart yuvası ve hoparlör bulunuyor. Cihazın üst kısmında ikinci bir hoparlör bulunuyor.

Performans tarafına baktığımızda günümüz amiral gemileri ile benzer kombinasyonlar görüyoruz. Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti8/12 GB RAM ve 256/512 GB depolama alanı cihazda yer alıyor.

Tüm bunların dışında ekrana gömülü parmak izi sensörü ve 4815 mAh Kablolu 88 W, kablosuz 50 W hızlı şarjlı batarya da telefonda sunuluyor. Peki tüm bu özellikler bir kullanıcıya nasıl bir deneyim sunuyor?

Gelelim incelemeye!

Tasarım ve his:

Huawei P60 Pro, yeni bir orta segment ve üstü telefona sahipseniz ilk elinize aldığınız andaki boyutuyla bir gariplik yaşamıyor, standart 6.67 inçlik telefonlarla aynı boyutlara sahip. Ancak, alışmanız gereken değerli bir şeyle de hızla karşılaşırsınız: Kamera çıkıntısı.

Telefonun kamera çıkıntısı hatırı sayılır bir yüksekliğe sahip. Sosyal medyada gezinirken telefonu tuttuğunuzda işaret parmağınız artık bu çıkıntının üzerinden geçecek. İlk kullanımda biraz garip gelse deTabi bu durum dakikalar içinde kullanılabiliyor.

Telefonun arka panelinde kullanılan kaplama parmak uçlarına masaj yapıyor. Pürüzsüz, mat yüzeylere benzer bir sıvı hissine sahiptir.Ancak kamera aksamında cam kaplama var, aynı kaplama değil.

Bu iki parçanın ortasındaki fark da elbette bir amaca hizmet ediyor. Mesele şu ki, pürüzsüz hissi veren arka yüzey telefonu bir kılıf ile kullanım için Nadiren hissedeceksin. Ancak birçok kasanın koruyamayacağı kamera aksamı, Huawei’nin kendi kaplaması ile korunuyor.

ekran deneyimi

Dürüstçe söyleyebiliriz ki Huawei P60 Pro ekranı, bugün bir telefonda görebileceğiniz en akıcı ekranlardan biridir. Cihazın neredeyse var olmayan kenarlarına sahipsiniz sadece bir ekran tuttuğunuz algısını yaratırkenBu ekranda gördükleriniz de deneyime katkıda bulunuyor.

Ekran çözünürlüğü günümüzün amiral gemileriyle karşılaştırılabilir olsa da, gördüğünüz şey 450 PPI (piksel yoğunluğu), P3 renk gamı ​​takviyesiyle 1,07 milyar renk ve LTPO paneli Çok daha canlı görünüyor. 120 Hz ekran yenileme hızı ile deneyim artar.

Bu anlatımı örnek verecek olursak: Sinema salonlarında zar zor gördüğümüz The Batman’in en karanlık sahneleri bile gün ışığında rahatlıkla izlenebiliyor, oyunlardaki renkler ve izlediğiniz içerikler net bir şekilde birbirinden ayrılıyor ve sağlıklı bir kontrast oluşturulmuş durumda. ekranda oluşturulur.

Gövde altı performans

Aslında Huawei P60 Pro’nun performansını açıklamaya gerek yok. Telefon, günümüzün en güçlü ikinci Qualcomm yonga seti olan Snapdragon 8+ Gen 1’e sahiptir. Evet geçen yılın modeli ama akıllı telefonlarla ilgili de bir şeyler söylemekte fayda var.

Birçoğumuz telefonlarımızı kısa süreli oyunlar oynamak için kullanıyor, zamanımızın çoğunu sosyal medyada geçiriyoruz. Tabii bu deneyim telefonun ne kadar güçlü bir işlemciye ve ekran kartına sahip olduğuna bağlı. çok mükemmeloluyor.

P60 Pro’daki yonga seti de bu mükemmelliği sağlayan bir yonga seti. Cihazı kullandığımız sürece ne işletim sisteminin kendisi ne de programlar veya oyunlar. Herhangi bir takılma veya donma sorunu yaşamadık.Android tabanlı telefonların genellikle yavaş çalıştığı ana ekranda arama yapma süreci de iOS mükemmelliği ile tamamlandı.

Cihazı Geekbench 5 üzerinde test ettiğimizde bu gücün ispatını gördük. 8+ Gen 1 performansına sahip telefon 2021 modellerini büyük bir hızla yenin:

İşletim sisteminden bahsetmişken: Huawei P60 Pro’da neler var?

Huawei şu anda HarmonyOS’u küresel olarak piyasaya sürmedi. Bu da ülkemizde ve diğer ülkelerde satılan tüm yeni Huawei telefonların HarmonyOS değil, Android tabanlı olduğu anlamına geliyor. EMUI işletim sistemisahip olmaya götürür.

Android 12 tabanlı Huawei P60 Pro EMUI 13.1 işletim sistemi ile anladık Android sürümü geri kalmış olsa da Huawei’nin arayüzde yaptığı iyileştirmeler bu geri kalmışlığı hiç hissettirmiyor.

Tabii işletim sistemi Android tabanlı olsa da ABD Huawei yaptırımları mevcut servislerde işlemeye devam ediyor. Google uygulamalarTelefona önceden yüklenmiş olarak gelmez, AppGallery’de mevcut değildir.

Ancak AppGallery, Google hizmetleri dışında Android ekosistemindeki en popüler uygulamalardan biridir. her uygulama ve oyun ev sahipleri. Bunların arasında günlük hayatınızda kullanacağınız banka uygulamaları, Twitter, Instagram gibi sosyal medya uygulamaları ve Netflix gibi dijital platformlar yer almaktadır.

Google hizmetlerine asla erişemeyeceğiniz bir dünya da yoktur:

Huawei telefonlarda Google hizmetlerine erişmenin bir yolu var. Üçüncü taraf aracı Gbox” YouTube, Google Maps, Google Photos, YouTube Music, Google Docs, Google Sheets, Meet, News ve bazı Microsoft uygulamalarını Huawei cihazlarına getiriyor.

Bir nevi emülatör görevi gören bu cihazlara indireceğiniz uygulamalarda kendi Google hesaplarınıza giriş yapabilirsiniz, normal bir Android cihaz gibi deneyimyaşayabilirsin.

Gbox nasıl kurulur?

  • Uygulama Galerisi’ne girin.
  • Herhangi bir Google uygulamasında arama yapın.
  • Gbox sitesine yönlendirilmek için sonuca basın.
  • Gbox’ı indirin, cihazınıza kurun, gerekli izinleri verin.
  • Google hesabınızda oturum açın.

Ayrıca Gbox ayarlarında yer alan “CLONE” seçeneği ile, bildirim sorunları da ortadan kalkar.

Kameradan önceki son öğe: Ses performansı

Huawei P60 Pro’nun hem üstte hem de altta ikişer hoparlörü bulunuyor, ses size stereo olarak veriliyor. Peki bu ses ne kadar başarılı?

Dürüst olmak gerekirse Huawei, ne hoparlörün kendisinde ne de yazılım tarafında ses performansını iyi bir formda sunabilmiş değil. iPhone 13 ile yaptığımız ses karşılaştırmasında ortadaki fark kulakta çok net.

Huawei P60 Pro’da müzik dinlerken veya dizi/film izlerken, sesleri karıştırma hissi var. Ancak bu durumun nedeni, hoparlör sürücülerinin veya yazılımlarının bas ve tizleri tam olarak ayarlayamama.

Bu durumda orta tonlar ağırlık kazanır ve bas ve tizler arka planda kalır. Boğuk arka plan enstrümanlarını veya konuşmanın arkasındaki arka plan sesini uygun biçimde duyamadığınız bir durum var.

Tabii orta seviye telefonlara göre durum daha farklı. P60 Pro sadece kendi segmentine göre başarısız hoparlörlere sahip. Hoparlörün en kullanışlı özelliği sesin abartılı bir düzeye kadar artırılabilmesidir. Bu hoparlörler ile kolayca bir parti atmosferi yaratılabilir.

Gelelim P60 Pro’ya adını veren tarafa: Ödüllü kameralar

Huawei P60 Pro, 3 arka ve 1 ön kamerası ile Samsung Galaxy S23 Ultra ve iPhone 14 Pro gibi mevcut rakip modellerini geride bırakmayı başardı. Telefon, en saygın kamera performans değerlendirme platformu DxOMark tarafından 156 puanla ödüllendirildi. dünya sıralamasında birinci sırada yer aldı.

Gelin bu performansın bize nasıl yansıdığını adım adım inceleyelim. Önce fotoğraflara bir göz atalım.

  • Aşağıda gördüğünüz tüm manzaralar YouTube, çözünürlük ayarları ve render ayarları nedeniyle orijinal formatlarında değil. Ancak görseller üzerinde herhangi bir renk, kontrast veya parlaklık ayarı yapmadık.

Ana kamera ile saha çekimi

Geniş açılı kamera ile saha çekimi

makro çekim

Diğer çekimlerden bazıları

Huawei P60 Pro’nun kamera kurulumunu eleştirecek olursak ilk göze çarpan şey aşırı bileme oluyor. Özellikle direkt güneş ışığının vurmadığı ve donuk tonun hakim olduğu karelerde bu sertlik çok belirgindir.

Tabii yukarıda gördüğümüz sorun, Huawei’nin yayınlayacağı bir yazılım güncellemesi ile çözülebilecek bir sorun gibi görünüyor. Sonuçta bu sorun kamera donanımıyla ilgili değil, bu donanımın yakaladığı görüntü. işleme sürecindeçıkıyor.

Olumsuz yanlarını geçecek olursak fotoğraftaki renkler oldukça doğal, kontrast. dikkat çekmedensunulan.

Geniş açıdan bakacak olursak yine harika renklerle karşı karşıyayız. Ancak geniş açılı kameradan elde edilen görüntünün kenarları biraz uzamak üzere.

portre fotoğrafları

P60 Pro kamera testlerinde karşılaştığımız bir diğer sorun da sakallarımızdaydı. kaynağı bilmiyoruzAşağıdaki görünüm ortaya çıktı:

Çektiğimiz diğer fotoğraflardan bazıları

Bu noktada portre modu çok olumlu sonuçlar gösterdi.kimse inkar edemez.

gece modu fotoğrafları

Gece fotoğraflarında Huawei’nin yeni kamera teknolojisi XMAGE’in yeteneklerini göstermesine izin verdi.Işığın olmadığı dağlık bölgelerde bile dağ ve gökyüzü birbirinden kolaylıkla ayırt edilebilmekte, üzerlerindeki küçük çukurlar ve tepeler görülebilmektedir.

Ancak burada da sertleşme tarafında bir sıkıntımız var. Üstelik bu sorun şehir ışıklarını da karıştırmamıza neden oluyor, düz ışıkların pikselleştirmek bu neden oluyor. Bu sorunun yakında çözüleceğini umuyoruz.

Hiçbir telefonda bulunmayan özellik: Odak aralığını ayarlama

Huawei ayrıca kamera uygulamasının profesyonel çekim modunda hiçbir telefonda olmayan bir özelliği de kullanıma sundu. P60 Pro’nun kamerasıyla fotoğraf çekerken, Odak aralığını f/1,4 ila f/4,0 arasında ayarlayabilirsiniz.Bu sayede alan derinliğini ve kameraya giren ışığı doğrudan kontrol edebilirsiniz.

100X yakınlaştırma

P serisinin hiçbir yeni üyesi olmazsa olmaz 100X yakınlaştırma özelliğine sahip değildir. Huawei P60 Pro artık XMAGE’nin sensörleriyle birlikte Çok daha verimli bir şekilde yakınlaştırabilir.Yukarıda gördüğünüz tünel aslında bu fotoğrafla yerden çekilmiş ya da İzmir’in Folkart kuleleri:

100X yakınlaştırdığınızda kamerada gördüğünüz görüntü şu şekildedir:

Video yakalama, sabitleme ve yakınlaştırma

Yazımızda görüntü çekimi sırasındaki titreşimlere karşı dayanıklılık ve yakınlaştırma performansı bakıyoruz. Biraz abartı.

Huawei her iki noktada da yoruma fazla yer bırakmadı. 10X yakınlaştırmada görüntü yakalamada herhangi bir olumsuz yön göremedik. 3.5X’ten sonra telefoto kameraya geçiş ile çözünürlük ana kameradan ayırt edilemez hale geldi.

Stabilizasyon testlerimizi yürüme gibi insan testleri olarak yapmadık. Lastiği patlamış bir arabanın sallanmasını taklit ettik dersek doğru olur. P60 Pro bu alanda da “sen bana mısın” demedi.

10X yakınlaştırma

1X stabilizasyon testi

10X stabilizasyon testi

İncelememizi sonlandıralım: Bu telefon kimin için?

Huawei P60 Pro tasarımı, performansı ve kesinlikle kamerası ile yılın en güzel telefonları arasında olmayı hak eden bir telefon. Peki bu telefonu kimler seçmeli?

Yüksek performans isteyen bir kullanıcıysanız, Anormal fotoğrafçılık özelliklerine sahip bir cihaz kullanmak istiyorsanızve tüm deneyimin sorunsuzca işlenmesini istiyorsanız, P60 Pro sizin için uygun bir seçenek olabilir.

Huawei P60 Pro teknik özellikleri

Ekran6,67 inç, 120 Hz, 450 PPI, LTPO panel, dinamik ekran yenileme hızı, Kunlun cam
İşlemciQualcomm Aslanağzı 8+ Nesil 1
Veri deposu8 / 12GB
Depolamak256 / 512GB
arka kamera48 MP RYYB, f/1.4 – f/4.0, 10 kademeli fiziksel diyaframa sahip ana kamera,
48 MP RYYB, f/2.1, 200X yakınlaştırma,
13 MP, RYYB, f/2.2 ultra geniş açılı kamera
Ön kamera13 MP, f/2.4 ultra geniş açılı güçlendirilmiş kamera
Pil4815 mAh, 88 W kablolu, 50 W kablosuz hızlı şarj desteği
işletim sistemiEMUI 13.1 (Android 12 tabanlı)

Huawei P60 Pro fiyatı

  • 12GB RAM + 512GB depolama:39.999 TL
  • 8GB RAM + 256GB depolama: 36.999 TL

pazarlarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu