Haber

Başkan Altay: “Sadece Konya’da yaşanan bir birlikteliği yaşıyoruz”

Konya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki muhtarları istişare toplantısına getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir dışından Konya’ya gelenlerin şehrin sokaklarını, yeşil alanlarını, temizliğini, sakinliğini ve hoşluğunu konuştuğunu, Konya’nın uzun süredir bunun için çaba sarf ettiğini söyledi. Önder Altay, “Biz de göreve geldiğimiz günden bu yana teslim edilen bayrağı daha da yukarılara taşımanın gayreti içindeyiz. Bu başarının temel sebebinin bugün bu masa etrafında gördüğünüz birlik ve beraberlik olduğuna inanıyorum. Sadece Konya’da yaşanan bir birlik ve beraberliği yaşıyoruz” dedi. AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “20-25 yıldır Konya’nın kalkınmasına hep birlikte imza attık. Özellikle AK Parti belediyecilik döneminde iş ve hizmet siyaseti ile çok daha büyük bir ivme kazanıldı. Konya’mız artık dünya şehirleriyle yarışıyor. Bunda hepimizin payı var” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programda Konya merkezde görev yapan muhtarlar bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı olarak 9 yıldır, Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yılı aşkın süredir muhtarlarla çalıştıklarını belirtti. Yaklaşık 15 yıldır lider. Hizmetlerinden dolayı minnettar olduğunu söyledi.

“YURT DIŞINDAN KONYA’YA GELENLER ŞEHRİN GÜZELLİĞİNİ KONUŞUYOR”
Geçmişte 200 yıl başkentlik yapan Konya’nın bugün Türkiye’de şehircilik adına önde gelen şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Önder Altay, “Şehir dışından gelenler geldiğinde her yaştan insan geliyor. grup ve meslek grubu Konya’ya gelir, Konya’nın sokaklarından ve yeşil alanlarından bakarlar. temizliğinden, sakinliğinden ve hoşluğundan bahsediyor. Konya bunu başarmak için uzun zaman uğraştı. Göreve geldiğimiz günden beri teslim edilen bayrağı daha yukarılara taşımak için çalışıyoruz. Bu başarının temel sebebinin bugün bu masa etrafında gördüğünüz birlik ve beraberlik olduğuna inanıyorum. Sadece Konya’da yaşanan bir birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Bırakın farklı partilerden, hatta aynı partilerden insanlar bir masa etrafında toplanıp şehirleriyle ilgili konularda analiz üretemiyor ama Konya bunu geçmişten beri başarmış bir şehir. Bunun bir çalışma olarak, bir hoşluk olarak şehrimize yansıdığına hep birlikte şahit oluyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“MAHTARIMIZIN DESTEĞİNE HER ZAMAN YAKIN HİSSEDİYORUZ”
Önder Altay, sadece 7 Nisan ortasında ve 3 Mayıs’ta 36 farklı noktada 3 milyar 800 milyon liralık bir işin açılışını veya temelini attıklarını hatırlatarak, “Konya’nın hayallerini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Pazar günü önümüzde çok değerli bir seçim var. Bunu söylerken şunu vurgulamak gerekir. Bu tek başımıza başarabileceğimiz bir şey değil. Bu masanın etrafında oturan muhtarlarımızın verdiği pekiştirmeyi, güler yüzünü, samimiyetini, vatandaşla aramızdaki diyaloğu kurma çabasını her zaman en yakından hissediyoruz. Konuşmasını, “Birlikte çalışma kararlılığınız için tüm Konyalılar adına hepinize teşekkür ediyorum” sözleriyle sonlandırdı.

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir de Muhtarları böylesine keyifli bir ortamda buluşturduğu için Önder Altay’a teşekkür etti.

“YOLUMUZ BİR, DAVAMIZ BİR”
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Görevimiz boyunca muhtarlarımızla hep bir arada çalıştık. Meram’da 69 mahalle muhtarımız tamamen siyaset, teşkilat ve belediyecilik içinde; Yemek dağıtımında, deprem anında yaşadığımız her olayda ailece çok hızlı bir şekilde koordineli hareket ediyorduk. Bundan dolayı büyük bir aile olduğumuzu ve yol arkadaşlığımızın ne kadar verimli olduğunu daha önce gördük. Allah hepinizden üç ilçemiz için razı olsun. Birliğimizi sağlamlaştırıyoruz, yolumuz bir, davamız birdir.”

“TÜM MAHALLELERİMİZDE HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Muhtarlarımız bizim yoldaşımız, kaza arkadaşımızdır. Onlarla birlikte Konya halkına ve Karataylı hemşerilerimize hizmet ediyoruz. Yapılan hizmetleri gördükçe bu birlik ve beraberliği hissettik, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük takviyesi, ilçe belediye başkanlarının birlikte hareket etmesi, milletvekillerimizin takviyesi, il ve ilçe başkanlarımızın takviyesi. . Biz bu hizmetleri gördükçe hamdolsun bütün mahallelerde, sokak sokak, borca ​​girmeden hizmet vermeye gayret ettik, etmeye çalışıyoruz.”

“BUNUN GÜZELİNİ HER ZAMAN BİRLİKTE GÖRÜYORUZ”
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, “Konya Model Belediyecilik anlayışında bu birliktelik var. Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, dernek başkanlarımız, muhtarlarımız, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla uyum içinde çalışmak zorundayız. Bu birlikteliğin merhametini her zaman hissediyoruz, her an görüyoruz. Bu iş birliği için özellikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Nitekim son dönemde Konya’nın 31 ilçesinin tamamında, tüm ilçe merkezlerinde, mahallelerimizde ve köylerimizde büyük hizmetler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam eder. Doğal olarak bu hizmetlerin yürütülmesi sırasında muhtarlarımızın bizlerle işbirliği, iş birliği, diyalog ve katkıları çok önemli” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN BU ŞEHRE VERDİĞİ DEĞER BİZİ GÜÇLÜ KILIYOR”
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Geçmişten bugüne bu şehri farklı kılan nedir; Mahalleleri için canla başla çalışan kardeşlerimiz ve büyüklerimiz ile yerel yönetimlerde ilçelerine ve büyükşehirimize hizmet için gece gündüz demeden çalışan değerli liderlerimiz; Milletvekili olarak siyasete girmiş tüm milletvekillerimizden ve bakanlarımızdan Allah razı olsun. Hakikaten bu şehir farklı. Yerel yönetimlerdeki bu iş birliği ve kardeşlik kanunu, hükümetimizin duruşu, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımız başta olmak üzere Konyalı bakanlarımız Murat Kurum Bakanımız ve Fahrettin Koca Bakanımız bizleri güçlü kılmıştır. İnşallah emin adımlarla yürüyeceğiz.”

“KONYA’NIN 20-25 YILLIK GELİŞİMİNE BİRLİKTE İMZA ATTIK”
AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ise Konya’da bir gelenek olarak belediyeler, il yöneticileri ve muhtarların hep bir arada yürüdüğünü belirterek, “20-25 yıldır Konya’nın kalkınmasına hep imza attık. Şahsen en memnun olduğum, en mutlu olduğum ve rahat ettiğim toplantılardan biri de muhtarlarla yaptığımız toplantılardır. Çünkü kendimi büyük muhtar ailesinin bir ferdi olarak görüyordum. Bu yüzden kendimi sizden biri olarak görüyorum. Bu bakış açısıyla bugün bu toplantıyı düzenleyen teşkilatımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyor, siz maaşlı kardeşlerimiz ve muhtarlarımızla bir araya gelmekten son derece memnun olduğumu ifade ediyorum. Konyamız büyük mesafeler kat etti. Yollar, köprüler, spor salonları ve nice eserler Konya’mıza kazandırıldı. Özellikle AK Parti belediyecilik döneminde çalışma ve hizmet politikası ile çok daha büyük bir ivme kazanıldı. Konya’mız artık dünya şehirleriyle yarışıyor. Bunda hepimizin payı var” dedi.

Programa; Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Selçuklu Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Karatay Muhtarları Derneği Başkanı Hacı Ali Eken ve muhtarlar katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu