Teknoloji

Bir dönemin popüler oyun aksesuarı Nintendo Zapper hırsızlık yapmak için kullanıldı

İlk olarak York İlçe polis memurları tarafından duyurulduğu üzere polis, 1980’lerde Duck Hunt, Hogan’s Alley ve Gumshoe gibi oyunları oynamak için kullanılan bir Nintendo silahıyla bir marketi soyan Güney Carolinalı bir adamı tutukladı.

25 yaşındaki zanlının maskesi, peruğu, kapüşonlu eşofmanı ve Nintendo Eğlence Sistemi (NES) ZapperSilah aksesuarını kullanarak 300 dolar nakit çaldığı iddia edildi.

Polis, zanlının bir polis memuruna geçersiz bir silah doğrulttuğunu ve kasadan para istediğini ileri sürdü. Yetkililer onu sokağın aşağısındaki Dollar General otoparkında pantolonunun içinde sahte bir silahla bulmuşlar. Yepyeni 1984 oyun aksesuarı ünlü bir şekilde parlak turuncu ve gri renkte gelir, ancak yetkililer şüphelinin onu çalışan bir ateşli silah gibi görünmesi için muhtemelen sprey boya ile siyaha boyadığını söylüyor. York County Şerif Departmanı, Twitter hesabında değiştirilmiş oyun aksesuarının bir görüntüsünü yayınladı.

https://twitter.com/WFLA/status/1664051732580540421

Zapper adı verilen orijinal hafif silah aksesuarı, NES ile birlikte geldi ve tetiğe basıldığında ekranda bir eylem gerçekleştirmek için dahili bir optik sensör kullandı. Birkaç farklı oyunda çalışmasına rağmen, bu aksesuarın en ünlü kullanımı Duck Hunt adında bir ördek avı oyunuydu..

Belki de farklı bir şekilde, kabahatler işlemek için geçersiz silahların kullanılması onlarca yıldır büyük bir sorun olmuştur. ABD Kongresi tarafından 1990 yılında yapılan bir araştırma, Soygunların yüzde 15’inden fazlasında sahte silah kullanıldı gösteriyordu. Tehdit altındaki kurbanlara yönelik tehlike çok gerçek olduğu için, Amerika Birleşik Devletleri’nin çoğu, gerçek bir ateşli silah kullanmaya benzer şekilde, hata yapmak için geçersiz bir silah kullanmaya yönelik cezalara sahiptir.

haber-cankaya.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu