Haber

Fransız Bakan: Almanya’daki AfD Partisi Avrupa’nın İstikrarını Tehdit Ediyor

Fransa’nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurence Boone, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin yükselişinin Avrupa’nın istikrarı için tehdit oluşturduğunu belirtti.

Fransız LCI televizyonuna konuşan Boone, “AfD, Ukrayna’ya sırtını dönüp Avrupa Parlamentosu’ndaki oylarıyla alternatif çözümler önermek yerine Avrupa’yı yıpratma politikası izliyor” dedi. terimini kullandı.

Boone, “AfD’nin Rusya yanlısı bir pozisyona sahip olduğu herkes tarafından biliniyor” yorumunda bulunarak, bu durumun üzücü olduğunu söyledi.

Boone, “Bu partinin yükselişi Avrupa’nın istikrarı için bir tehdit” dedi. söz konusu.

“Bence AfD’yi gerçekten dinlememiz gerekiyor çünkü bu, AB’yi hedef alan aşırı sağ söylemin maskesiz yüzünü yansıtıyor.” Fransız Bakan değerlendirmesini yaparken, AfD’nin Avrupa aşırı sağının en radikal biçimi olduğunu belirtti.

Kıtadaki aşırı sağ partilerin istedikleri gibi olmadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılarak Birliği yok etmeye açık olduklarını vurgulayan Boone, bu kesimin nasıl oluşturdukları konusunda net bir politikasının olmadığını ifade etti. kuracaklarını söyledikleri yeni bir birlik.

AB’nin dayanışma örgütü Boone, Slovenya’daki sel felaketinin yanı sıra Fransa ve Yunanistan’daki yangınlarda gösterilen dayanışmanın bunun kanıtı olduğunu kaydetti.

AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarına karşı duran Alman AfD, Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi tarafından destekleniyor.

AfD ve RN, başta göç sorunu olmak üzere birçok konuda AB’nin politikalarını bulamaması ve Birliğin üzerine düşen görevleri yerine getirmemesine yönelik eleştirileriyle tanınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu