Haber

Yenişehir Belediyesi yeşil alanları kente kazandırıyor

Mersin Yenişehir Belediyesi, 50. Yıl Mahallesi’nde 5 bin metrekare alandan oluşan İçel Soroptimist Kulübü Atatürk Parkı’nı hizmete açtı. Parkı açan Önder Abdullah Özyiğit, “Çocuklarımız bol bol eğlensin, vatandaşlarımız rahat bir nefes alsın diye Yenişehir’imize yeşil alanları kazandırmaya devam ediyoruz.” söz konusu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent genelindeki parkların bakım ve onarımını yaparken, yeşil alanların artırılması hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 50. Yıl Mahallesi 27218 sokakta hizmete açılan Yenişehir Belediyesi İçel Soroptimist Kulübü Atatürk Parkı’na da oyun parkları ve spor sahaları yapıldı. Parkta basketbol sahası da yapıldı. İçel Soroptimist Kulübü’nün desteğiyle yapılan park, 50. Yıl Mahallesi sakinlerini de sevindirdi. Yenişehir Belediyesi, ilçe halkının bir araya gelmesini sağlayacak sosyal yaşam alanları oluşturuyor.

Parkın açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra İçel Soroptimist Kulübü Lideri Yeşim Antmen, Yenişehir Belediyesi Meclis Üyeleri, 50. Yıl Mahalle Muhtarı Nergiz Özcan ve mahalle sakinleri katıldı.

Başkan Özyiğit, “Birlikte çok önemli işlere imza attık” dedi

Açılışta bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “50. Yıl Mahallemizde çok güzel bir parkın açılışını yapıyoruz. Belediyecilikte önünü açmak, birlikte çalışmak, herkesin çorbada tuzu olsun diye temel anlayışımız var. Bunu gerçekleştirirken kimin ne kadar katkı verdiğinin bir değeri yok, bizim için çok değerli, bizim için çok değerli. Birlikte çok değerli işlere imza attığımızı söyleyebilirim. 2021 yılında açılışını yaptığımız Türkiye’nin en keyifli gündüz bakımevi de işte böyle bir iş birliği ile ortaya çıktı. Vatandaşlarımızdan yoğun talep geldi, Eylül ayında ikinci BETEM’i hizmete açacağız, inşaatı devam ediyor. Parkımıza Yenişehir belediyesi Soroptimist Kulübü Atatürk Parkı adını verdik. Bu hoş isme layık çalışalım. Ulu Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda birlikte ilerleyelim ve başaralım. 14 Mayıs’tan sonra çocuklarımızın keyifli günleri olsun. Bu süreçte emeği geçen liderim Yeşim Antmen’e ve çalışma arkadaşlarına, bağışçılarına ve Yenişehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Böylesine keyifli ve aydınlık bir parkın kazandırılması çok değerli bir çalışma, Türkiye’mizin geleceğinin de böyle güzel ve aydınlık olmasını temenni ediyorum.”

Antmen, “Birlikte güzel bir yaşam alanı yaratmak istedik”

İçel Soroptimist Kulübü Lideri Yeşim Antmen, “Mersin’de İçel Soroptimist Kulübü 52 yaşında. Amacımız kadın ve kız çocuklarının ekonomik ve kültürel gelişmelerine, temel hak ve özgürlüklere ulaşmalarına destek olmakla birlikte aynı zamanda çevreye duyarlı, doğaya ve kaynaklarına duyarlı bir kuruluşuz. Biz soroptimistler 52 yıldır çalıştığımız bu şehirde kalıcı eserler bırakmak istedik. Bu uğurda liderimiz Abdullah Özyiğit bize her türlü desteği verdi. Kendisine çok teşekkür ederiz. Birlikte keyifli bir yaşam alanı yaratmak istedik. Burada halkımızla birlikte etkinlikler ve özel gün kutlamaları yapacağız. Özel günlerimizi paylaşacağız. Umarım bu uğurda güzel ortaklıklarımız olur. Çıktığımız bu yolda bizlere her türlü desteği veren Abdullah Özyiğit Bey’e ve maaşlı bağışçılarımıza teşekkür ederiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-kulu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu