Haber

Filistinli gruplar, İsrail’in yasadışı yerleşimlerin inşasını hızlandırma kararına tepkili

Fetih hareketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yerleşim birimleri ile ilgili tüm uygulamaların hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Hamas’ta “İsrail’in topraklarımızı Yahudileştirme uygulamalarını sürdürmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz”bir açıklama yaptı.

Bu tür uygulamaların İsrail’e Filistin topraklarında meşruiyet kazandırmayacağı vurgulanarak, uluslararası toplum İsrail’in bu konuda durdurulması için önemli ve acil adımlar atmaya davet edildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, kararın İsrail’in Filistin topraklarını yağmalama planının bir parçası olduğunu belirtti.

Hareket, bu tür planların amacına ulaşamayacağını vurgulayarak, bu tür planların uluslararası hukuka aykırı olacağını belirtti.

İsrail Kamu Yayın Kurumu (KAN), İsrail hükümetinin bugünkü haftalık kabine toplantısında yeni yerleşim birimleri inşa etmek için izin alma sürecini “önemli ölçüde kısaltan” bir kararı onaylayacağını söyledi.

KAN’ın haberine göre, söz konusu kararla daha fazla konut yapılmasına imkan tanınacak, böylece neredeyse siyasi kesimin onayı olmadan inşaat teşvik edilecek ve imar izninin ilk onayı KAN’ın yetkisinde olacak. çok sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich.

İşgal altındaki Filistin topraklarında yasadışı yerleşim birimlerinin inşasına devam eden İsrail, 3 bin 412 konuttan oluşan büyük bir Yahudi yerleşim birimi kurmayı planlıyor.

Filistinliler ve Barış Şimdi Hareketi gibi İsrailli sol örgütler bu plana karşı çıkıyor.

Filistin yönetimi ve Avrupa Birliği de söz konusu atılımın iki devlet analizinin şansını yok edeceğini vurguluyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs çevresinde yaklaşık 700.000 Yahudi yerleşimci yaşıyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimleri uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul ediliyor.

caldiran-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu