Haber

Sırbistan-Kosova krizi büyüyor! İki ülke yavaş yavaş savaşa giriyor

Kosova’nın kuzeyinde yaşanan gerilimin ardından Sırbistan ile gerilim yükseldi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de tansiyonun artması üzerine Milli Güvenlik Kurulu’nu toplama kararı aldı.

“ÇATIŞMANIN EN İYİSİNDEYİZ”

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç, Sırbistan Parlamentosu oturumunda ülkesi ile Kosova arasındaki sorunlara değinerek, barışın korunması için herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğinin altını çizdi. Brnabiç, “Priştine’nin tek taraflı atılımları nedeniyle bir çatışmanın eşiğindeyiz.” dedi.

KOSOVA POLİS TEDBİRLERİNİ ARTIRDI

Kosova tarafı da güvenlik tedbirlerini artırdı. Kosova polisinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kuzeyinde yaşayan vatandaşlara yönelik artan tehditler nedeniyle “şehirlerde ve şehirlerin ortasındaki yollarda ayrıca araç kontrol noktaları oluşturulduğu” belirtildi. aktif görevler”.

SIRBİSTAN-KOSOVA GERİLİMİ

Sırbistan ve Kosova, Kosova’nın ülkenin kuzeyindeki Sırp nüfuslu bölgelerde güvenlik güçlerinin varlığını artırdığını bildirmesinin ardından bir kez daha gerildi. Sırp nüfusun yoğun olduğu Kosova’nın kuzeyindeki 4 belediyede 18 Aralık’ta yapılacak erken genel seçimler öncesinde iki ülke bir kez daha karşı karşıya geldi. Kosova tarafı seçim öncesi bölgede güvenliği sağladığını belirtirken, Sırp tarafı bölgede yaşayan Sırpların bölgeden uzaklaştırılmak istendiğini savunuyor. Yerel basında çıkan haberler, kuzey Kosova’daki durumun sakin ama gergin olduğunu gösteriyor. Sırbistan, 2008 yılında tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı kendi toprağı olarak görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu