Teknoloji

Dünyanın en çok satan telefonu hangisi? Duyuruldu…

Eğer 6,7 inçlik devasa ekranlara sahip iPhone hayranıysanız dünyada sizin gibi düşünen milyonlarca insan olduğunu bilmelisiniz. Apple’ın 2023 yılına ait bazı yeni istatistikleri iPhone Pro Max modelleriBu da ilk kez küresel yıllık satışlarda zirvede olduğunu gösteriyor.

Piyasa analisti şirketi Canalys’e göre, iPhone 14 Pro Max 2023’te dünya çapında en çok satan akıllı telefon oldu ve onu iPhone 15 Pro Max izledi . Firmanın ifadesiyle bu, “piyasadaki birinci sınıf değişimi” ve ilk 10 sıranın yedisini alan iPhone’un hakimiyetini duyuruyor.

Fiyatı önemli değil, en değerlisini verin

Ancak özellikle ilginç olan şey, bir iPhone Pro modelinin ilk kez küresel satışlarda zirveye çıktığı bir yılda, daha küçük 6,1 inç Pro modelleri yerine Apple’ın en yeni iki Pro Max modelinin zirvede yer almasıydı. Pro ve Pro Max serisi arasında özellik açısından giderek artan fark göz önüne alındığında bunun Apple tarafından kasıtlı bir taktik olduğu da söylenebilir.

Apple’ın en pahalı modeli artık standart Pro’nun devasa boyutlu bir versiyonu değil. Pro Max ile 5x optik yakınlaştırma, üstün pil ömrü, daha büyük ekran ve daha fazla özellik gibi ayrıcalıklı özelliklere sahip olursunuz. iPhone 15 Pro Max ayrıca standart Pro’daki 128 GB depolama alanı yerine 256 GB depolama alanıyla başlıyor. Yani Apple, kullanıcılarını en pahalı modeli almaya ikna etmek için her türlü şartı zorluyor ve bu planında da başarılı olacak gibi görünüyor.

IDC ve Canalys’in araştırmasında ortaya çıktığı üzere Apple, 2023 yılında ilk kez küresel akıllı telefon satışlarında Samsung’u geride bıraktı. Top modellere olan bu ilginin nedenlerinden biri de dünya çapında pek çok tüketicinin akıllı telefon almak istediği bir yıl geçirmiş olmamız. telefon almak için faizsiz kredi bulabilirsiniz. Apple’ın kredi musluklarının açıldığı dönemi iyi değerlendirdiğini kabul etmek gerekiyor.

Bu arada Samsung’un ilk 10 listesine yalnızca 3 modelle girebildiğini ve bu modellerin üst düzey telefonlar olmadığını da söyleyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu