Yaşam

Gelişmiş Ülkelerin Çoğunda Elektrik Kabloları Yer Altında Olmasına Rağmen Japonya’da Neden Tam tersi?

Japonya’da herhangi bir yere bakışınızı çevirdiğinizde gözünüze çarpan ilk şeylerden biri elektrik direkleri ve üzerlerinde sayısız kablo olabilir. İster Tokyo’nun kalabalık caddelerinde, ister Kyoto’nun tarihi mahallelerinde olun, bu değişmez bir gerçektir.

Teknoloji çağında olmamıza rağmen neden Japonya’da hala bu kadar çok şey var? yer üstü enerji hattı ileŞimdi ona daha yakından bakalım.

Japonya’da yer üstü enerji hatlarının yaygınlığının ardındaki en büyük faktörlerden biri maliyettir.

Yeraltı kablolarının döşenmesi, yer üstü hatlarla karşılaştırıldığında Bu çok değerli bir süreçtir. Ancak maliyetin ötesinde, yer üstü hatların bakımı ve onarımı daha kolay olabilir. Özellikle doğal afetler daha sonrasındaHasarlı sınırların tespiti ve onarımı yer üstünde daha hızlı yapılabilir.

Ancak bu satırlar deprem ve tayfun gibi Doğal afetlere karşı daha savunmasız olduğunu da belirtmek gerekir. Aslında pek çok Japon güvenlik konusunda ciddi bir gerilim altında.

Japonya’nın yavaş yavaş (oldukça yavaş…) yer altı kablo sistemine geçiş yaptığını söylesek yanılmış olmayız.

Şehir manzarasını bozmayan yer altı sistemi doğal afetlere karşı da dayanıklıdır. Japonya gibi sık sık sallamaBir ülkede büyük avantaj sağlar.

Yeraltı sistemlerinin hasar görme olasılığı daha düşük, bu da acil durum hizmetlerinin kesintisiz olarak devam etmesine olanak tanıyor ancak pek çok kişi bunu düşünmüyor. Dezavantajları da yok değil.

Örneğin sel veya heyelan gibiBazı durumlarda hasarlı bölgeleri izole etmek ve onarmak tahmin edebileceğiniz gibi oldukça güçlü bir süreçtir.

Tüm dezavantajlarına rağmen 2019 yılında hükümet Japonya’nın Chiba kentindeYaşadığı doğal afet nedeniyle yer altına kablo döşeme çalışmaları oldukça hızlandı.

Japonya’da elektrik şebekesinin yönetimi kamu ve özel sektör arasında bölünmüş durumda.

Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi (TEPCO) gibi büyük özel şirketler, Yer üstü hatların avantajlarını savunurken; Hükümet yer altı kablolarını genişletmek için adımlar atıyor.

Japon halkı arasında bu konuda bir fikir birliği yoktur. Bazı değeri ne olursa olsun Elektrik hatlarının yer altına alınmasını savunurken; Kırsal bölgelerdeki bazı elektrik limitleri rustik çekicilikEklediğini düşünüyor.

İki karşıt niyet, Japonya’nın elektrik şebekesine ilişkin kararlarının sadece teknik ve mali değil, aynı zamanda kültürel ve estetik faktörlerDayandığını gösteriyor.

Bütün bu sorunlar bir yana, meselenin arka planı İkinci Dünya Savaşı’dır. İkinci Dünya Savaşı’nın etkisi de var.

Amerikan bombardımanıyla yıkılmasının ardından Tokyo’nun havadan görünümü, 10 Mart 1945

Japonya’nın önceliği İkinci Dünya Savaşı. Dünya Savaşı sonrasında ülke mümkün olan en kısa sürede yeniden inşa etmekti. Sonuç olarak, Ulusal Arazi ve Altyapı Yönetimi Enstitüsü’ne göre daha hızlı ve daha ucuzElektrik direkleri yer üstünde olduğundan elektrik kabloları için kullanılıyordu.

Yer altı kablo sisteminde ne kadar ilerledikleri bilinmez ancak bu sorun Japonya’nın başındadır. Uzun süre acı verecek kesin. Niyetinizi bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Kaynaklar: Japan Today, JAPAN Forward

Uzakdoğu ülkelerine ilginiz varsa sizi aşağıya alabiliriz:

kursunluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu