Haber

CHP, Meclis’in 25 Temmuz’da olağanüstü toplanması için Meclis Başkanlığı’na başvurdu

CHP Küme Lideri Özgür Özel, Meclisi büyük toplantıya çağıran başvuruyu 25 Temmuz Salı günü Meclis Başkanı’na sundu.

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında A Milli Kadın Voleybol Takımını Uluslar Ligi şampiyonu olduğu için tebrik etti.

A Milli Bayan Voleybol Takımı’nın dünya sıralamasında birinciliğe yükseldiğine işaret eden Özel, “Bu hepimiz için büyük bir gurur kaynağı” dedi. dedi.

CHP olarak tüm ekibi, teknik heyeti ve tüm konvoyu tebrik ettiklerini ifade eden Özel, takım kaptanı Eda Erdem’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafıyla 100. yıl zaferini Türk kadınına hediye etmesini değerli ve anlamlı bulduklarını belirtti.

Oyuncularının her birinin ayrı bir değer olduğunu belirten Özel, oyunculardan Ebrar Karakurt’un linç girişimini kınadığını, arkalarında Ebrar Karakurt ve ekibin olduğunu söyledi.

Özel dedi ki:

“Ne Ebrar Karakurt yalnız değildir, ne de onu hedefleyenler zannettikleri kadar güçlüdür. Onu hedefleyenler korkaktır, acizdir. Aslında Türk Milli Takımı’nın Türk milli takımının bayan voleybolcusu olduğunu hazmedemeyenler. Genç ve Cumhuriyet aşkıyla dolu bir ekip, sahada kadını sindiremeyenler sosyal hayatta hazmedemeyenlerdir işte bu kafa ‘kadın sahiplenilsin’ diyen kafadır. . Hazımsızlığa karşı her yaştan Türk kadınının yanında ve arkasındayız.”

vergi eleştirisi

Geçen hafta yaptığı itirazlara rağmen TBMM’nin 1 Ekim’e kadar tatile alındığını savunan Özel, verilen sözlere ve beklentilerin dikkate alınmamasına rağmen Meclis’in kapatıldığını iddia etti.

Özel, 1-2 haftanın makul olacağını ancak bu süreçte TBMM’nin tatil yapmasının doğru olmadığını söylediklerini, İsveç’in NATO üyeliğinin onaylandığını ancak buna rağmen adeta adeta tatile çıktıklarını savundu. kaçıyorlardı.

Meclisin çalışmalarını tamamlamasının ardından 24 saat içinde inanılmaz zamların yapıldığını belirten Özel, “O zamlar ülke gündeminde olmaz, meclis gündeminde olmaz. Çünkü Meclis kapalı. Biz anlamsız buluyoruz. Siyasi gündem bu kadar yoğunken ve vatandaşların gündemi bu kadar yoğunken Meclis’in tatile girmesi utanç verici. Bunu görüyoruz.” söz konusu.

Torba fatura ile ek bir MTV oluşturulduğunu ve vergi ve harçların artırıldığını hatırlatan Özel, ÖTV’ye gecede yapılan zam ile motorin ve benzinin litresine 5 lira zam yapıldığını söyledi.

14 Mayıs seçimlerinden bu yana akaryakıtta yüzde 71-73 zam yapıldığını öne süren Özel, “MTV başta olmak üzere vatandaşın sırtına yüklenen tüm hukuksuz ve anayasaya aykırı düzenlemeleri yargıya taşıyacağız. Anayasa Mahkemesi.” dedi.

ralli çağrısı

EYT yönetmeliği ile ilgili haksızlıklar olduğunu belirten Özel, şunları kaydetti:

“2000’den sonra rütbe bekleyen vatandaş, ’17 gün geç sigortalı olduğum için 17 yıl daha çalışacağım’ diyen vatandaş, Anayasa Mahkemesi’ne EYT’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürüp götürmeyeceğini soruyor. Karar itibariyle vatandaşın emekli olamaması gibi bir durum acil bir durumda bu risk değerlendirilerek ‘vatandaşın emekli olup maaşını alması’ beklenerek Anayasa Mahkemesi’ne gitme yolu tercih edilmedi. EYT’nin ilk etabında, “İlerlemek için o yasada yapılacak ilk değişikliği bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak o yasada yapılacak ilk değişiklikte bu konuda gerekli çabayı göstereceğiz. Emeklilik yaşı kanunu mağdurlarının doğrudan Anayasa Mahkemesi’ne başvuru sürecine ilişkin de olası değerlendirmeler yapıyoruz.”

Vatandaşın vereceği 4 liralık verginin 1 lirasının deprem bölgesi, 3 lirasının ise AK Parti’nin seçim kampanyasının finansmanı ve beceriksizliğinin diyeti olduğunu öne süren Özel, şunları kaydetti:

“Bütün bunlardan yola çıkarak CHP olarak dün yaptığımız Merkez Yönetim Kurulu’nda Genel Başkanımızın muhalefet parti liderleriyle yaptığı değerlendirmeler ışığında Meclisi olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldık. Meclisin önümüzdeki hafta 25 Temmuz 2023 Salı günü saat 15.00’te toplantıya çağrılması talebiyle Meclis Başkanlığına yapılan başvuru, partimizden tüm milletvekillerimizin imzaları hazır, başkan yardımcıları tarafından imzalanmıştır. kümeden Demokrat Parti ve DEVA Partisi adına Mustafa Yeneroğlu ve Cemal Enginyurt.

Başvurudan önce CHP listeleri, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti ile yaptıkları görüşmede kararlaştırılacak gün Meclis’te olacaklarını öğrendiklerini memnuniyetle dile getiren Özel, EMEP ile de görüştüklerini söyledi. milletvekilleri.

AK Parti Küme Lideri ve MHP Küme Başkan Yardımcısı’nı arayıp görüştüğünü anlatan Özel, bu konuda Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a da bilgi verdiğini söyledi. Özel, değerlendirmesini yaptıktan sonra Kurtulmuş’un görüşme davetine olumlu yanıt vereceğini düşündüklerini belirtti. Özel, “Bu noktada bütün partiler katılacağını söyledi. Böylece 200 rakamının rahatlıkla aşılacağı ve Meclis açılarak gündemin görüşüleceği anlaşılıyor.” söz konusu.

MHP’nin emekli maaşlarına zam teklifine destek vereceklerini belirten Özel, “Meclis çalışırsa, MHP’nin vereceği kanun teklifini bile, emekli maaşlarını artırma emaresi gösterdikleri takdirde oylamaya hazırız” dedi. … Muhalefet partileri olarak MHP’nin önerisine sahip çıkalım, kanun onların olsun, biz bir el değil iki el ile evet oyu vermeye hazırız.” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez ülkelerine ziyareti

CHP Küme Lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de içinde bulunduğu Körfez bölgesine yaptığı ziyarette tartışmalı sözler söylediğini belirterek, “Yani ülkenin varlıklarının bir kısmını satacağız. seçim, varlıkları pazarlamaya ve satmaya gitti.” dedi.

Erdoğan’ın “Güya biz BOTAŞ’ı satacaktık, dalga geçiyorlar. Neyin satılıp satılamayacağını zaten biliyoruz” dediğini belirten Özel, “BOTAŞ satılmayacak bir şey ama eyvallah. kesin hazırlıklara başladı.Ne zaman böyle bir şey derse yapacak.BOTAŞ satılmayacak, şeker fabrikaları satılmayacak bir varlık mıydı?” diye sordu.

Vatandaşın ve ülkenin durumunun net olduğunu belirten Özel, önümüzdeki hafta TBMM’yi açarak ülke sorunlarının masaya yatırılacağı ve tartışılacağı bir yasama sürecini başlatmak istediklerini söyledi.

“Vatandaşların muhalefetini eleştirmek son derece haklı ve doğaldır”

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni içeren torba yasa ve ek bütçe yasasının oylanmasında muhalefet partilerine ait milletvekili sayısının azlığının sorulması üzerine Özel, ne CHP’den ne de diğer muhalefet partilerinden milletvekili katılımının öncekinden daha düşük olduğunu belirtti. önceki oylar

Vatandaşlarda bir öfke olduğunu ifade eden Özel, şunları söyledi:

“Seçmenin öfkesini anlıyorum. Böylesine önemli bir seçimde muhalefetin iktidarı değiştirememesi öfkesinden yapılan artışın hesabını bile muhalefetten soruyor. Mecliste olmayan bütün arkadaşlarımız bunu yapsa bile. gün gelse sonuç değişmezdi.Üstelik milletvekillerinin yasama faaliyetleriyle sadece misyonerler olmadığını da bilmek gerekir.Bu zamları yapan, vatandaşa bu kadar kötü davranan, bir avuç devleti güçlendiren bu iktidarı yenmek zorundaydık. Zenginlerin dövizle korunan mevduatları, belli bir grubun zenginleşmesine neden oldu” diyen “Bu kadar kötü yöneten biri 27,5 milyon oy aldığında, muhalefetin vatandaşlar tarafından eleştirilmesi son derece haklı ve doğaldır. O anlamda bizim de payımıza düşeni aldığımızı belirtmek isterim.”

Özel, açıklamalarının ardından Meclis Başkanlığı’na olağanüstü toplantı başvurusunda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu