Ekonomi

Unico Sigorta, özel yatırım fonu ile sektördeki ‘öncü’ konumunu güçlendiriyor

Unico Sigorta, özel yatırım fonu ile segmentindeki “öncü” konumunu pekiştiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Unico Sigorta’nın Azimut Portföy Yönetimi’nin iştiraki TL imzalı Özgür (TL) Özel Fon’a ait başvuru Mayıs ayında SPK’nın onayıyla sonuçlandı.

“USS” kodu ile işlemeye başlayan fon, kısa süre sonra 1 milyar TL’lik fon büyüklüğünü aştı. Profesyonel bir anlayışla yönetilerek piyasa ortalamasından pozitif ayrışmış getiri sağlamayı hedefleyen şirket, güçlü mali yapısı ile fon büyüklüğündeki artış trendini sürdürmeyi hedeflemektedir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Unico Sigorta Genel Müdürü Nadir Güzeler, ana faaliyet alanları olan sigortacılığın yanı sıra yatırımlarda da yenilikleri ve değişen beklentileri uyumlaştırarak yatırım stratejilerini hayata geçirdiklerini belirtti.

Haziran başında hayata geçirdikleri özel yatırım fonu ile şirketin büyüme stratejisi ve rekabet avantajı elde etme hedefleri doğrultusunda değerli bir adım attıklarını belirten Güzeler, şöyle konuştu:

“1,1 milyar TL’lik fon büyüklüğü ve %0,16 pazar payıyla hızlı bir başarıya imza attık. Bu başarının şirketimizin finansal gücünü ve büyüme potansiyelini daha da artıracağına inanıyoruz. Özel yatırım fonu şirketimizin finansal durumunu güçlendirecek.” Bu da müşterilerimize daha rekabetçi primler ve daha iyi hizmet sunmamızı, şirketimizin risklerini çeşitlendirmemizi ve daha iyi risk yönetimi sağlamamızı sağlayacaktır.”

Verilen bilgilere göre https://www.tefas.gov.tr/ adresinden şirketin yatırımları ve fon büyüklüğü gerçek zamanlı olarak görüntülenebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu