Haber

Depremin Vurduğu Suriye’de ABD’nin Yaptırımlarını Protesto Eden Halk: “Yazıklar Olsun”

Suriye’de 2 bin 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği şiddetli depremin ardından, afet sırasında Suriye’deki yardım faaliyetlerini engelleyen ABD yaptırımları halkı derinden rahatsız etti.

Depremden en çok etkilenen Halep’te 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından hala yıkılmaya devam eden binalar var.

DUYURU (İngilizce): MONSEF MEMARI, Xinhua Suriye muhabiri:

“Şu anda Suriye’deyim. 6 Şubat’ta meydana gelen şiddetli deprem kentte büyük yıkıma neden oldu. Bölgedeki depremzedeler açlık ve soğuktan kıvranıyor ve yardım malzemelerinin başlarına gelmesini beklemekten başka bir şey yapamıyorlar. Ancak ABD, Suriye’ye yönelik tek taraflı yaptırımlar uyguluyor: “Bu durumda, uluslararası kurtarma ve sağlık kaynaklarının Suriyelilere ne zaman ulaştırılacağı belirsizliğini koruyor. Halihazırda sıkıntıda olan depremzedelerin yaşadığı sıkıntının devam edeceği anlaşılmaktadır.”

Suriyeliler, ülkenin çaresizce yardıma ihtiyacı olduğu bir zamanda ekonomik yaptırımları kaldırmadığı için ABD’ye öfkeli.

SES 1 (Arapça): AESHA AL-HILU, Suriye uyruklu:

“Şok olduk, dehşete kapıldık. Uyuyorduk ve bu kabusa uyandık. Çocuklarım bağırıp ağlıyordu. Evden nasıl çıktığımızı anlamadık. Yardıma ihtiyacımız var. Üzerimizde sadece kıyafetlerimizle çıktık. Bunun artık ekonomiyle alakası yok, her şeyden bıktık, bu yaptırımlar bizi cezalandırıyor, “Ama biz hiçbir şey yapmadık. Ayıp onlara. Bizi hangi hakla yargılayıp cezalandırıyorlar? Bu yaptırımları kaldırmaları şarttır. Ayıp onlara. Suriye halkını çok fazla cezalandırıyorlar.”

SES 2 (Arapça): MUHAMMAD BASALAT, Suriye vatandaşı:

“Durum felaket. Çok fazla yardıma ihtiyacımız var çünkü bu doğal afetler uluslararası çalışmayı gerektiriyor. Yaptırımlar yardımın ulaştırılmasını en başta engelliyor. Sorunun temelinde yaptırımlar var. Yaptırımlar Bu yaptırımların kaldırılması bir öncelik çünkü “Hiçbir ilişkileri yok ve adil değiller. Savaşı ve sebep olduğu zulmü unutmadık. Savaşta yerinden edilmeyenler bugün yerinden edildi.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Şam’dan bildiriyor. (XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu