Haber

Annelerinin Fedakarlığıyla Şampiyonluk Getiren Korkmaz Kardeşler

– Annenin fedakarlığı bir şampiyonluk getirdi

Bitlis’in gururu milli sporcu Korkmaz kardeşler başarılarıyla göz dolduruyor

Milli sporcu anneleri kızları için evlerini spor salonunun karşısına taşıdı

Tuğçe, Gamze ve Özlem Korkmaz kardeşler Bitlis’in ilk milli kadın sporcuları oldu

BİTLİS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan üç milli sporcu azmiyle herkesi kendine hayran bırakırken, annelerinin fedakarlıkları ise takdire şayan.

Kickboks ve muaythai branşlarında ulusal ve uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil eden milli sporcular Tuğçe Korkmaz (23), Gamze Korkmaz ve Hasret Melek Korkmaz kardeşler başarılarıyla genç kızlara örnek oldu. Küçük yaşta anneleri aracılığıyla sporla tanışan kızlar, ulusal ve uluslararası müsabakaların gözdesi oldular. Katıldığı tüm yarışmalarda dereceye giren genç kardeşler, Bitlis’in gururu olmaya devam ediyor. Daha önce spor salonlarından uzakta ikamet eden milli sporcuların anneleri, kızlarının daha rahat antrenman yapabilmesi için hızla spor salonunun karşısına geçti.

Kickboks ve muaythai branşlarında 8 yıldır yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen milli sporcu Gamze Korkmaz, “3 kız kardeşimizin kiloları birbirine yakın olduğu için birbirimize partner oluyoruz. Bu da bizim şampiyon olmamıza yardımcı oluyor. ailemiz hobi olarak yaptığımızı düşündü gece geç saatlerde dönüyorduk bu yüzden ailem bu durumdan biraz rahatsız oldu sporu bırakmak istemedik o yüzden evimizi salona yakın bir yere taşıdık şu an Kickboks ve muaythai Türkiye Şampiyonuyum.Muaythai de 2 Avrupa Şampiyonluğum var Dünya 3.’lüğüm var.Abi Özlem Melek hem kickboks hem de muaythai de Avrupa Şampiyonluğu ve Türkiye Şampiyonluğu var. Avrupa kupası şampiyonası” dedi.

Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade eden Korkmaz, “Antrenmanlarımız günde çift antrenman olarak geçiyor. Sabah koşularımızı veya kuvvet antrenmanlarımızı yapıyoruz, akşamları ise müsabaka takımı ile antrenman yapıyoruz. 3’ümüz milli takımız. sporcular ve milli takımımızı daha uzun yıllar en uygun biçimde temsil etmek istiyoruz.” Bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. Burada hem alıyoruz hem de antrenman yapıyoruz” dedi.

Bitlis’in ilk milli kadın sporcusu olduklarını ifade eden Korkmaz, “3 kız kardeş olarak Bitlis’in ilk milli kadın sporcusuyuz. Spora ilk başladığımızda biraz garipti. Daha önce Bitlis’te başarılı kadın sporcu yoktu. .Aslında biraz hafife alındı.Ondan sonra kararlılığımız sonucunda diyen Korkmaz, “Başarımız arttı. Daha çok çalıştık ve devam ettik. Tatvanlı kızlarımızın kickboks, muaythai ve diğer spor dallarında daha başarılı olmalarını istiyoruz” dedi.

Ömer Uğur: “Bizimle Büyüdüler, Birçok Başarıya Ulaştılar”

Muaythai Milli Takım Koordinatörü ve Antrenörü Ömer Uğur, 3 kız kardeşin birçok başarıya imza attığını belirterek, “3 kızımız yıllar önce bizde küçük yaşta spora başladı. Bizimle birlikte büyüdüler ve birçok başarıya imza attılar. Başarılar elde ettiler. Bitlis adına gerçekten gurur verenler.Sonra Avrupa şampiyonu oldular.Dünya derecelerini elde ettiler.Sonraki hedefimiz inşallah onları Dünya şampiyonu yapmak.Çok istikrarlı ve disiplinli bir şekilde antrenmanlarına katılıyorlar.Anneleri ve ablaları çok iyiler. Büyük destek gerçekten gurur verici bir şey ve 3 kız kardeşle çalışmaktan gurur duyuyorum, çok mutluyum” dedi.

Milli sporcu annelerinin kızları için evlerini spor salonunun karşısına taşıdıklarını belirten Teknik Direktör Uğur, “Kızlarımızın annesi memur ve genellikle batıdan doğuya gelen memur arkadaşlarımız 2-3 gün kalıyorlar. Yıllardır batıya kaçıyorlar.Kızlarımız bu spora başlayınca Tatvan’a yerleştiler.Tatvanlı oldular,Bitlis oldular.8 yıldır burada kalıyorlar.Aslında anneleri karşıdaki evi taşımışlar. Tatvan Şehir Stadı’nda rahat spor yapabilmeleri için. Kızlarımız bu sayede sabah koşularını çok daha rahat yapabiliyorlar. Akşam spor salonunda teknik ve taktik antrenmanlarını yapabiliyorlar. Bu onlar için büyük bir rahatlık oldu.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu