Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’de Güçlü Bir Sanayi Var

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle yapılan toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Çok şükür başarılıyız. Çok yol kat ettik, malı alıcıya çok hızlı ulaştırdığımız güçlü bir sektörümüz var. kaliteli, rekabetçi, hızlı teslimat yapan bir tedarik zinciri. Onun için bu durumdayız.” “Sokakta ‘Sanayi yok, sanayide hiçbir şey yapılmadı’ gibi ajite edici sözler duyduğunuzda inanmayın” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul programı çerçevesinde Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) üyeleriyle Levent’te bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Bakan Bolat’a, Bakan Yardımcısı Volkan Ağır ve TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan da eşlik etti.

“YARININ TÜRKİYESİ BUGÜNDEN DAHA İYİ OLACAK”

Toplantıda TÜMSİAD üyelerine seslenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Gelişmiş ülkelerin ortak özelliği son 20 yılda metal, makine, mühendislik, otomotiv ve bilişim alanlarında çok hızlı gelişme göstermiş olmalarıdır. çok yüksek bir oranda ve çok güçlü bir ekonomileri var. Hani üretim.” Bu bir tutku. Üretim stratejik bir varlıktır. Yani ya üretici olursunuz, ya ticaret yaparsınız ya da ihracat yaparsınız. Ekonomi Ancak bu şekilde büyüyebilir. Bunları yapabilmek için öncelikle yatırım yapmanız gerekiyor. Devlet ve hükümet olarak misyonumuz yatırım dostu politikalar uygulamak, üretimi artırıcı tedbirler almak, istihdamı artırarak vatandaşlarımıza iş imkânı sağlamak, mal ve hizmet ihracatını artıracak teşvik tedbirlerini uygulayarak destek sağlamaktır, Ülkemizin döviz kazanmasını ve ihtiyacı olan ithalatı bu döviz üzerinden yapabilmesini sağlamak. . Büyüme arttığında ticaret artar, ticaret arttığında refah düzeyi ve satın alma gücü artar. Bunlar birbirine bağlı çok değerli bir zincirin halkalarıdır. Çok şükür bugünün Türkiye’si 20 yıl öncesine göre çok iyi durumda. “Yarının Türkiye’sinin bugünden daha iyi olacağını ümit ediyorum” dedi.

“SON 21 YILDA 189 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPILDI”

“Türk Yüzyılı ufku çerçevesinde Türkiye’mizi 4 buçuk yılda çok daha iyi noktalara taşımış olacağız” diyen Bakan Bolat, “Bugün dünyanın en uygun ve modern altyapıları ülkemizde tamamlandı. Ulaştırma sektörünün tüm alt dallarında son 21 yılda 189 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Yukarı Yapı modernize edildi. Sektörümüzde büyük bir atılım gerçekleştirdik. Bazen komik ifadeler duyuyoruz: ‘Var’ Türkiye’de sanayi yok’ veya ‘Türkiye sanayide gelişmedi’. Arkadaşlar 214 milyar dolar olan milli gelir 20 yılda 906 milyar dolara çıktı. Bu sene 1 trilyon doları aşacak, sadece iki ayımız kaldı 1 buçuk ayımız kaldı. Milli gelirimizin üçte biri sanayiden oluşuyor sektör 906 milyar dolar ya da 1 trilyon dolar Doları 1/3’e bölün, sanayinin ne kadar geliştiğini göreceksiniz. İhracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 254 milyar dolar. Bu yıl inşallah 255’i aşacağız. Mal ihracatında 256, hizmet ihracatında 100 milyar dolar. Mal ihracatımızın yüzde 93’ü sanayi ürünleri. 254’ün yüzde 93’ü yaklaşık 235-238 milyar dolar yapıyor. Bunu kime satıyoruz? Yüzde 45’ini Avrupa Birliği ülkelerine satıyoruz. İngiltere, diğer Avrupa ülkeleri ve ABD’yi de ekleyince bu rakam yüzde 60’a ulaşıyor Gelişmiş, zengin Piyasalar bizim ürünlerimizi kaliteli ve rekabetçi fiyatlar olmasaydı alır mıydı, almazlardı, bu ürünleri nereden alırlardı? bütün dünyada. Bu da Allah’a şükür sektörde başarılı olduğumuz anlamına geliyor. Uzun bir yol kat ettik, kaliteli, rekabetçi ve hızlı teslimatla tedarik zinciri olarak çok yol kat ettik. Malları hızlı bir şekilde alıcılara ulaştırdığımız güçlü bir sektörümüz var. O yüzden ‘Sanayi yok, sanayide hiçbir şey yapılmadı’ gibi sokakta konuşulan ve kışkırtıcı sözler duyduğunuzda bunu hafife almayın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu