Haber

Yaz Kur’an kursları başlıyor! Yoğun ilgi bekleniyor

Ülke genelinde il ve ilçe müftülükler bünyesinde eğitim verecek olan Kuran kurslarının kayıtları 19 Haziran’da başlayacak. 3 Temmuz itibarıyla hizmet vermeye başlayacak kurslara ise 10 Temmuz’a kadar kayıt yapılabilecek. Öte yandan yaz yatılı Kuran kursu kayıtları da aynı tarihlerde başlayacak ve eğitimler 3-28 Temmuz tarihleri ​​arasında verilecek. Dileyen öğrenciler 24 Temmuz – 7 Ağustos tarihleri ​​arasında kayıtlarını yenileyerek 31 Temmuz’da başlayacak olan 2. dönem yatılı yaz Kur’an kurslarına başvurabilecekler. cami, kurs veya “www.diyanet.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılır. Yaz Kur’an kursları 11 Ağustos’ta, yatılı yaz Kur’an kursları 28 Temmuz’da, ikinci dönem ise 25 Ağustos’ta sona erecek.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARI YAZ KAMPLARIMIZDA KARŞILAYACAĞIZ”

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, yaz Kur’an kurslarına çocuk ve 4 yaş üstü gençlerin katılmasını beklediklerini söyledi. Yaz Kur’an kurslarına velilerin ve çocuklarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Akbulut, bu kurslarda hem değerler eğitimi hem de din eğitimi verdiklerini ifade etti. Yaz yatılı Kur’an kurslarına talebin arttığını ifade eden Akbulut, “Bu yıl yoğun deprem yaşayan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’daki çocuklarımızı İstanbul gibi şehirlerde yapılacak yaz kamplarında ağırlayacağız. Velilerinin izni ile Ankara, Konya ve Kayseri.” dedi.

“TEKNOLOJİDEN FAYDALANMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Pedagog Ali Çankırılı, Türkiye genelinde hizmet verecek Yaz Kur’an-ı Kerim Kursları hakkında da açıklamalarda bulundu. Çankırılı, kurslara gitmenin önemine vurgu yaparak, “Ali Peygamber’in öğretim yöntemiyle ilgili çok güzel bir sözü var. “Çocuklarınızı içinde bulundukları çağa/dönemlere göre yetiştirin” diyor. Bilgisayar ve dijital iletişim Bilgisayar, akıllı cep telefonu, internet ve sosyal medya ağları televizyonu tahtından indirmiştir.Çocuklarda görsel hafıza sözel hafızadan daha baskındır.Bu nedenle bilgisayar, internet gibi görsel araçlar ve akıllı telefon Kur’an kurslarında tahta kullanılıyor ve sunum cihazından faydalanmamız gerekiyor.” sözlerini kullandı.

 

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu