Teknoloji

Boston Dynamics’in robot köpeği Spot, ChatGPT’nin yardımıyla konuşan bir tur rehberine dönüştü

Boston Dynamics’in ünlü robot köpeği Spot’un koştuğunu, zıpladığını ve hatta dans ettiğini defalarca gördük. Ama Spot’un şu anda konuştuğunu görmek biraz korkutucu.

Boston Dynamics tarafından yayınlanan biraz rahatsız edici bir görüntüde, robot köpeğin silindir şapkalı, bıyıklı ve şişkin gözlerle çalışanlarla İngiliz aksanıyla sohbet ettiğini ve onları şirketin tesislerini gezdirdiğini görüyoruz.

Yolculuğumuza başlayalım mı?” Spot sormakla başlar ve ” İlk durağımız Spot robotların dinlenip şarj olacağı şarj istasyonları olacak. beni takip edin millet” devam ediyor. Demoda gösterildiği gibi Spot, soruları yanıtlayabiliyor ve hatta sanki gerçekten konuşuyormuş gibi görünmek için ağzını hareket ettirebiliyor.

Boston Dynamics, Spot’un konuşmasını sağlamak için OpenAI’nin ChatGPT API’sini ve bazı açık kaynaklı büyük dil modellerini (LLM) kullanarak yanıtlarını dikkatli bir şekilde eğitti.Daha sonra robotu bir hoparlörle donattı, metinden konuşmaya özellikler ekledi ve ağzını bir kukla ağzı gibi taklit eden konuşma haline getirdi.

Boston Dynamics’te baş yazılım mühendisi Matt Klingensmith , ekibin Spot’a tesislerindeki her oda için çok kısa bir senaryo verdiğini söylüyor. Bot daha sonra bu senaryoyu tutucusu ve gövdesindeki kameralardan aldığı görüntülerle birleştirerek bir yanıt oluşturmadan önce gördükleri hakkında daha fazla bilgi edinmesine olanak tanıdı. Şirkete göre Spot, görsellere başlık eklemek ve bunlarla ilgili soruları yanıtlamak için kullanılıyor. Görsel Soru Cevaplama(Görsel Soru Cevaplama) modellerini kullanır.

Spot’un video sırasında benimsediği tek kişi de bu değil. Dört ayaklı robot da 1920’lerden bir arkeolog , aynı zamanda bir gencin ve Shakespeare tarzı bir zaman yolcusunun kişiliğini de üstlenebilir. Hatta alaycı bir kişiliğe bile bürünebilir.

Boston Dynamics, Spot’u tur rehberi olarak test ederken birkaç sürprizle karşılaştığını söylüyor. Bir keresinde ekip Spot’a ebeveynlerinin kim olduğunu sordu ve Spot, eski Spot modellerinin sergilendiği şirket ofisine gitti. Şirket ayrıca kutuları taşımak için tasarlanmış bir robot da geliştirdi. UzatmakYüksek Lisans’ın yoga için yapıldığını iddia etmek gibi bazı şeyleri uydurduğu durumlarla hala karşılaştığını belirtiyor.

saraykent-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu