Haber

Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman’da Cumhuriyet Bayramı Törenleri Düzenlendi

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı ve Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman’da törenler düzenlendi.

Konya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, şehir merkezindeki Feritpaşa Caddesi’nde düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, araçla tören alanına gelen vatandaşları tebrik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Özkan, 29 Ekim 1923’ün, asil milletin büyük fedakarlıklarla kazandığı milli mücadelenin Cumhuriyetle taçlandırıldığı gün olduğunu söyledi.

Türk milleti ve devletinin varlığının ve bağımsızlığının Cumhuriyetin ilanıyla ebedileştiğini belirten Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, zor şartlar ve yoksulluk içinde Kurtuluş Savaşımızda yakılan istiklal meşalesi, hiçbir zaman sönmedi ve sönmeyecektir. Millet olarak bizler, Bugün 100’üncü yılını kutladığımız bu asırlık değerle gurur duyuyoruz.”

Gazze’de yaşanan katliamlara dünyanın seyirci kaldığını belirten Özkan, “Siyonist emperyalistlerin ajanlarının mazlum Filistin halkına karşı uyguladığı terörü kınıyorum. Tüm insanlığı bu zulme karşı duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Tören daha sonra öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterileriyle devam etti.

AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Hakan Özer, Mehmet Baykan, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Konya Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Gençlik ve Sporİl Müdürü Abdurrahman Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur, Meram, Selçuklu ve Karatay belediye başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Aksaray

Aksaray’da kutlama töreni, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı ve Turan Yaldır ile Belediye Başkanı Cihan Dinçer’in 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kumbuzoğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Törende Aksaray Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ekipleri performans sergiledi.

Halk oyunlarının sergilendiği törende, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Daha sonra geçit törenine katılan Togg arabaları ilgi odağı oldu.

Program, Vali Kumbuzoğlu’nun tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da törenler Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın tebrikleri makamında kabul etmesiyle başladı.

Anıtpark önünde devam eden programda Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Numan Yöner ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, törene katılanları tebrik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Yiğitbaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün kutlandığını söyledi.

Yiğitbaşı, Anadolu’da binlerce yıldır var olan, 3 kıtada 600 yıldır adaletle karar veren aziz milletin en büyük bayramı olan Cumhuriyetin, ilelebet korunacak değerli bir emanet olduğunu belirterek, ” Cumhuriyetin özgür ve eşit yurttaşları olarak, nerede olursak olalım görevimizle gurur duyuyoruz.Her pozisyonda, bürokrat, memur, işçi, öğretmen, genç-yaşlı, kadın-erkek, yeni başarılara imza atmakla yükümlü ve sorumluyuz, Tıpkı hiçbir unvan ve ayrım olmaksızın bağımsızlık ve istikbal için mücadele eden atalarımız gibi.”

Program, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterisi, mehter gösterisi, kompozisyon ve şiir yarışmalarında başarılı olan öğrencilerin ödüllendirilmesi ve geçit töreni ile sona erdi.

karaman

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı vatandaşların bayramlarını kutladı.

Törende konuşmalar yapıldı ve günün anlam ve değerini belirten şiirler okundu.

Program, halk oyunları gösterileri, Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığının gösterileri, kompozisyon ve şiir yarışmalarında başarılı olan öğrencilerin ödüllendirilmesi ve geçit töreniyle tamamlandı.

Törene AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, daire başkanları, siyasi parti il ​​başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu