Yaşam

Yalnızlığın En Derinine Batan Karakterleri Gösteren Yürek burkan Film Önerileri

Merhaba. Sinemada ön plana çıkan bazı duygular vardır ki bunlardan biri de yalnızlıktır. Bu duygu günlük hayatımızda peşimizde olduğu gibi sinemada da peşimizi bırakmıyor. Bu içerikte yalnızlık konusunda izlediğiniz en uygun sinema hangisi sorusuna @davidcinema’nın takipçilerine hediye ettiği filmler listelenmiştir.

İyi seyirler.

24. Taksi Şoförü (1976)

Film, New York’ta geceleri taksi şoförü olarak çalışan ve orada algıladığı yolsuzluk ve kalitesizlik nedeniyle şiddet içeren eylemlerde bulunan, akli dengesi yerinde olmayan bir gazi hakkındadır.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd

23. Yakup’un Merdiveni (1990)

Ölen çocuğunun yasını tutan bir Vietnam Savaşı gazisi, önemli bir ayrılık döneminin acısını çekerken geçmişini ortaya çıkarmaya çalışır. Bunu yapmak için kendi rüyalarından, sanrılarından ve ölüm algılarından gerçeği ve hayatı deşifre etmesi gerekir.

Yönetmen: Adrian Lyne

Oyuncular: Tim Robbins, Elizabeth Pena, Danny Aiello

22. Yalnız Adam (1984)

Film, sadakatsiz kız arkadaşından ayrıldıktan sonra yalnız yaşamanın zorluklarını ve ıstıraplarını keşfeden bir tebrik kartı şirketinin yazarını konu alıyor.

Yönetmen: Arthur Hiller

Oyuncular: Steve Martin, Charles Grodin, Judith Ivey

21. Kolomb (2017)

Kore doğumlu bir adam, kendisini mimar babasının komada olduğu Columbus, Indiana’da sıkışmış halde bulur. Kendi hayallerinin peşinden gitmek yerine Columbus’ta annesinin yanında kalmak isteyen genç bir bayanla tanışır.

Yönetmen: Kogonada

Oyuncular: John Cho, Haley Lu Richardson, Parker Posey

20. Çeviride Kayıp (2003)

Film, Tokyo’da yolları kesiştikten sonra beklenmedik bir bağ oluşturan, solmuş bir film yıldızı ve ihmal edilmiş bir genç bayanın etrafında dönüyor.

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi

19. Her (2013)

Yakın gelecekte, yalnız bir yazar, tüm ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış bir işletim sistemine beklenmedik bir ilgi duyar.

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

18. Uzakta Bırakma (2000)

Filmde, Chuck Noland iş seyahatindeyken bir uçak kazası geçirir ve bilincini kaybeder. Noland uyandığında kendini ıssız bir adada bulur ve çevresinde insan yaşamını sürdürecek hiçbir şey olmadığı için çaresiz hisseder. Ne yiyecek, ne su, ne de alıştığı modern yaşam.

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Helen Hunt, Paul Sanchez

17. İstasyon Temsilcisi (2003)

Cüce doğumlu bir adam, tek arkadaşı öldüğünde yalnız bir hayat yaşamak için New Jersey kırsalına taşınır. Sadece konuşkan bir sosisli sandviç satıcısı ve kendi kişisel kayıplarıyla uğraşan bir bayanla tanışır.

Yönetmen: Tom McCarthy

Oyuncular: Peter Dinklage, Patricia Clarkson, Bobby Cannavale

16. La Bête Humaine (1938)

Emile Zola’nın romanının bu klasik uyarlamasında, eziyet çeken bir tren sürücüsü, kocasının cinayet işlemesine yardım eden sorunlu evli bir kadına aşık olur.

Yönetmen: Jean Renoir

Oyuncular: Jean Gabin, Julien Carette, Simone Simon

15. Bir Hayalet Hikayesi (2017)

Mirasın, aşkın, kaybın ve varoluşun dehşetinin bu eşsiz keşfinde, yakın zamanda ölmüş beyazlara bürünmüş bir hayalet, görüşmediği karısıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışmak için banliyödeki evine döner.

Yönetmen: David Lowery

Oyuncular: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr.

14. Bıçak Sırtı 2049 (2017)

Filmde, genç Blade Runner K’nin uzun süredir saklanan bir sırrı keşfetmesi, onu otuz yıldır kayıp olan eski Blade Runner Rick Deckard’ın izini sürmeye yöneltiyor.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas

13. Bir Saatlik Fotoğraf (2002)

Akli dengesi yerinde olmayan bir fotoğrafçılık geliştiricisi, üst-orta sınıf bir aileyi hedef alır ve onlara olan saplantısı, onların hayal bile edemeyecekleri kadar hasta ve rahatsız edici bir hal alır.

Yönetmen: Mark Romanek

Oyuncular: Robin Williams, Connie Nielsen, Michael Vartan

12. Liza’yı Seviyorum (2002)

Karısı Liza’nın açıklanamayan intiharının ardından bir web tasarımcısı, kayınvalidesiyle çatışmadan kaçınmaya çalışırken yakıt dumanlarına ve uzaktan kumandalı uçaklara takıntılı hale gelir.

Yönetmen: Todd Louiso

Oyuncular: Philip Seymour Hoffman, Annie Morgan, Kathy Bates

11. Inisherin’in Ölüm Perileri (2022)

Film, ömür boyu arkadaş olan iki adam hakkındadır ve içlerinden biri aniden ilişkilerini bitirdiğinde, ikisi de kendilerini endişe verici sonuçları olan bir çıkmazın içinde bulurlar.

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon

10. Ay (2009)

Astronot Sam Bell, Lunar Industries ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Sözleşme, gezegenimizi besleyen değerli güç kaynaklarından biri olan Helyum-3’ü keşfetmek için Ay’ın karanlık bir köşesine gönderilmeyi içeriyor. Ancak bu görevde yalnızdır.

Yönetmen: Duncan Jones

Oyuncular: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott

9. Üç Renk: Mavi (1993)

Film, bir kadının kocasını ve çocuğunu kaybettikten sonra hayatını sürdürmenin bir yolunu bulmak için verdiği mücadeleyi ve zorlukları anlatıyor.

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

Oyuncular: Juliette Binoche, Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy

8. Başkalarının Yaşamları (2006)

1984’te Doğu Berlin’de geçen film, bir yazar ve sevgilisinin hayatını gözetleyen bilinmeyen bir polis casusu hakkındadır.

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

Oyuncular: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch

7. Johnny Silahını Aldı (1971)

Birinci Dünya Savaşı sırasında, vatansever bir genç Amerikalı, korkunç bir gülle saldırısından sonra kör, sağır, uzuvsuz ve dilsiz hale gelir. Film, vücudundan geriye kalanların arasında sıkışıp kalan ve umutsuzca hayatına son vermenin bir yolunu arayan bir kadın hakkındadır.

Yönetmen: Dalton Trumbo

Oyuncular: Timothy Bottoms, Kathy Fields, Marsha Hunt

6. Yaban Çilekleri (1957)

Film, soğukluğun damgasını vurduğu bir hayat yaşadıktan sonra varoluşunun boşluğuyla yüzleşmek zorunda kalan, yaşlanan bir profesörün hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Ingmar Bergman

Oyuncular: Victor Sjostrom, Bibi Andersson, Ingrid Thulin

5. Deniz Kenarındaki Manchester (2016)

Film, kardeşinin ölümünden sonra çocuğunun vasisi olarak seçilen ve ergenlik çağındaki yeğenine bakması istenen depresif bir adamın etrafında dönüyor.

Yönetmen: Kenneth Lonergan

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

4. Dağlı (1986)

Connor MacLeod, 16. yüzyılda İskoç Dağları’nda doğdu. MacLeod ölümcül şekilde yaralandıktan sonra uyandığında, kılıç ustası Ramírez tarafından bulunur. Filmde, Macleod efsanevi bir ödül için ölümsüzlerle savaşır.

Yönetmen: Russell Mulcahy

Oyuncular: Christopher Lambert, Sean Connery, Clancy Brown

3. Doğmuş (1989)

Gerçeküstü, kanlı bir görsel üslupla sunulan Begotten, dinin ölümünü, doğanın insan tarafından sömürülmesini ve son olarak hayatın ne olduğuna dair nihilist bir bakış açısı sunuyor.

Yönetmen: E. Elias Merhige

Oyuncular: Brian Salzberg, Donna Dempsey, Stephen Charles Barry

2. Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası (1971)

Film, Willy Wonka’nın gizemli çikolata fabrikasında herkesin gıpta ettiği beş altın biletten birini arayan fakir ama umutlu bir çocuğu konu alıyor.

Yönetmen: Mel Stuart

Oyuncular: Gene Wilder, Jack Albertson, Peter Ostrum

1. Mary ve Max (2009)

İki mektup arkadaşı arasındaki beklenmedik dostluğun öyküsünü anlatan filmin merkezinde, Melbourne banliyölerinde yaşayan sekiz yaşındaki yalnız bir kız olan Mary ve kırk dört yaşındaki Max yer alıyor. New York’ta yaşayan obez adam.

Yönetmen: Adam Elliot

Oyuncular: Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, Eric Bana

Yalnızlığın dibine vurmuş karakterlerle bu sinemalardan hangilerini izlediniz? Yorumlarda buluşalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu