Ekonomi

İngiltere’den 1 milyar sterlinlik çip yatırımı

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamaya göre ülke, Ulusal Yarı İletken Stratejisi ile çip arzını ikiye katlamayı planlarken, bu alandaki tasarım ve araştırma çalışmalarını da artırmayı planlıyor.

Hükümetin “küresel bir bilim ve teknoloji süper gücü” olma hedefini gerçekleştirmede kritik bir adım olarak görülen plan, çip altyapısına erişimi kolaylaştırmak, daha fazla Ar-Ge sağlamak ve uluslararası işbirliklerini kolaylaştırmak için önümüzdeki 10 yıl içinde 1 milyar sterlinlik yatırım yapmayı planlıyor.

Bu yatırımın 200 milyon sterlininin 2023-2025 döneminde hayata geçirilmesi bekleniyor.

İngiliz hükümetinin çip stratejisi, Başbakan Rishi Sunak G7 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Japonya’dayken açıklandı.

Zirve öncesinde İngiltere ve Japonya, yarı iletken bölümünde Ar-Ge çalışmalarını ve arzını artırmak için işbirliği yapma taahhüdünde bulundu.

Sunak, stratejiyle ilgili değerlendirmesinde, yarı iletkenlerin her gün kullanılan cihazların temelini oluşturduğunu ve yarının teknolojilerini geliştirmek için çok değerli olduğunu belirterek, “Yeni stratejimiz, araştırma ve tasarım gibi alanlarda güçlü olduğumuz noktalara odaklanıyor. böylece küresel sahnede rekabet gücümüzü artırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Dünyada her yıl bir trilyonun üzerinde yarı iletken üretilirken, küresel yarı iletken pazar büyüklüğünün 2030 yılına kadar 1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Yarı iletkenler, yapay zeka, kuantum ve 6G gibi geleceğin teknolojilerinin de temellerini atıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu