Haber

Microsoft Edge’de İkili Arama Motoru Özelliği

Microsoft son dönemde yapay zeka desteğiyle dikkatleri Bing ve Edge’e çekti. Özellikle Copilot desteğinin ardından yenilikçi bir internet deneyimi vadeden Microsoft, sessizce önemli bir özelliği hayata geçirdi. Buna göre artık Microsoft Edge’de ikili arama motorlarını kullanabileceksiniz.

Microsoft Edge ile aynı anda çift arama yapın

Microsoft Edge, kullanıcıların hem Google’da hem de Bing’de aynı anda arama yapmasına olanak sağlayacak yeni bir özelliği kullanıma sundu. Daha önce test aşamasında olan bu özellik sayesinde tek bir aramayı farklı motorlarda sorgulamak mümkün oluyor.

Microsoft Reklamcılık ve Web Hizmetleri CEO’su Mikhail Parakhin, son paylaşımında Edge’in önemli bir destek kazandığını söyledi. Buna göre kullanıcılar, Bing gibi alternatif motorların yanı sıra varsayılan motordan gelen arama sonuçlarını da görebilecek.

132132123

Bing varsayılan olarak ayarlanmışsa adres çubuğuna tıkladığınızda Bing sonuçları gösterilir ve hemen yanında Google gibi ikincil bir motordan gelen sonuçlar gösterilir. Kullanıcılar ihtiyaç duydukları bilgileri bulmak için sonuçlar arasında kolayca gezinebilecekler.

Yeni ikili arama işlevi, diğer tarayıcı sekmelerini veya pencerelerini açmanıza gerek kalmadan birden fazla arama motorunu görüntülemenize olanak tanır. Bu, internette gezinme deneyimini daha verimli hale getirecektir. Özelliği kullanmak için Edge’in sağ tarafında bulunan “Ara” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Edge’de aynı anda iki motorda arama yapabilirsiniz: Bing varsayılanınızsa ve Ara simgesini tıklarsanız, örneğin Google sonuçlarını görürsünüz (veya tam tersi). Yeni sorguyla senkronize kalacak ve yenilenecektir. Hiç denedin mi? Bu faydalı mı? Bir arkadaş mı soruyorsun? pic.twitter.com/p016dF8Wc1

– Mikhail Parakhin (@MParakhin) 13 Ocak 2024

Ancak bazı kullanıcılar, iki farklı kaynaktan gelen sonuçların görsel karmaşa yaratabileceğini ve kullanıcıların kafasını karıştırabileceğini belirtti. Parakhin, Edge’in ikili arama deneyiminin tamamen isteğe bağlı olduğunun altını çizdi.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu