Ekonomi

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,73 artışla 7.568,86 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 54,75 puan ve yüzde 0,73 artışla 7.568,86 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,79, holding endeksi ise yüzde 0,91 arttı. Tüm kesim endeksleri artarken en yüksek kazancı yüzde 1,30 ile orman kağıdı baskı gördü.

Borsa İstanbul’da dün satış trendine giren BIST 100 endeksi günü yüzde 2,58 değer kaybıyla 7.514,10 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları öncesinde küresel hisse senedi piyasalarında olumlu bir trend gözlemlendiğini belirterek, İsrail- Filistin çatışması ve Japon varlıkları devam ediyor.

Analistler, son dönemde açıklanan bir dizi makroekonomik bilginin ekonominin hala sıcak olduğuna işaret etse de bankanın politik faiz oranını sabit tutacağının kesin olduğunu, Fed’in Aralık ve Ocak aylarındaki adımlarına ilişkin faiz artırımı olasılığının da yüksek olduğunu ifade etti. bir olasılık olmaya devam ediyor.

Bugün analistler, ülkedeki imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Fed’in ABD’deki faiz kararı ve Powell’ın konuşmalarının yanı sıra ADP özel sektör istihdamı, ISM imalat sanayi PMI ve JOLTS açık pozisyon verilerini arıyor. İsrail-İsrail de öyle. Filistin ihtilafına ilişkin haber akışının takip edileceğini belirterek, teknik olarak BIST 100 endeksinde 7.600 ve 7.700 seviyelerinin direnç konumunda, 7.480 ve 7.400 puanlarının ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

haberaydintepe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu