Ekonomi

Yılbaşı sofralarının taze üzümleri Sarıgöl bağlarındandır.

Sarıgöllü üzüm üreticileri, hasadın bitmesine rağmen bağda ayırdıkları 10-15 asma salkımını yılbaşında eşlerine ve dostlarına ikram etmek için üstü kapalı tutmayı başardı. Yeni yılda koldan yeni koparılmış çekirdeksiz Sultaniye üzümleri ile sofralar hem tatlandırılacak hem de renklenecek.

Yazın meyvesi olan üzümler, aralık ayının bitmesine sayılı günler kala, örtülerin altında hâlâ kollarında tazeliğini koruyor. Örtü altında bekletilen üzümler yılbaşı sofralarına lezzet ve renk katacak.

Sarıgöllü üzüm üreticisi Serhat Akkaya, “Her yıl üzüm hasadının sonunda bağında 10-15 asmayı örtülü olarak ayırıyoruz. İlçe dışından gelen eş ve dostlara üzüm besliyorum. Asmaların yaprakları sararıyor. .Yere düşen yapraklara rağmen üzümler taze kalıyor.Yeni yılda sofralarımızda olacak.Arkadaşlara da vereceğim.” söz konusu. – MANİSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu