Ekonomi

TSMC, Arizona’daki fabrika kurulumunu 2025’e kadar erteleyecek

SACRAMENTO, 21 Temmuz (Xinhua) — Taiwan Semiconductor Manufacturing Limited (TSMC), ABD’nin Arizona eyaletinde kurulması planlanan ilk tesisindeki üretimin 2025 yılına kadar erteleneceğini duyurdu.

Yerel basında çıkan haberlere göre TSMC Lideri Mark Liu, Perşembe günü şirketin finansal bilgilerinin ilgili taraflarla paylaşıldığı konferansta erteleme haberini doğruladı ve şirketin tesiste gelişmiş ekipman kurmak için yeterli kalifiye çalışanı olmadığını söyledi.

Liu, şirketin ABD dışından uzman teknisyenleri Arizona tesisine gönderdiğini ancak sayıyı açıklamadığını söyledi.

2021’de Arizona’da bir kompleks inşa etmeye başlayan dünyanın önde gelen sözleşmeli yonga üreticisi, 2024’ün sonlarında seri üretime başlamayı planlıyordu. Daha küçük ve daha karmaşık 3 nanometre yongalar üreten ikinci bir fabrikanın 2026’da açılması planlanıyordu.

Şirket şu anda ABD’deki tesisini işletmede birçok zorlukla karşı karşıya. Bunlar, ABD’deki vasıflı işçilerin çektiği sıkıntıları ve Asya’dakinden daha yüksek maliyetleri içerir.

Bu yıl yayınlanan bir Deloitte raporu, ABD yarı iletken endüstrisinin birkaç yıl içinde 70.000 ila 90.000 işçi sıkıntısı yaşayacağını tahmin ediyor.

Semiconductor Industry Association’ın 2020 raporuna göre, ABD’de yeni bir çip fabrikasına sahip olmanın maliyeti Asya’dakinden yaklaşık yüzde 30 ila 50 daha yüksek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu