Haber

Sivas’ta iki çocuğun depremzedelere odun bağışı yürekleri ısıttı

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde akrabalı iki çocuk, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için başlatılan mazot yardımına, evlerinden el arabasıyla taşıdıkları odunlarla destek oldu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde yerle bir olan iller için kaymakamlık ve belediye teşkilatıyla ilçede akaryakıt kampanyası düzenlendi. İlçe halkının da desteğiyle deprem bölgesine gönderilmek üzere iki TIR odun toplandı.

İlçede yaşayan iki akrabanın çocukları 11 yaşındaki Esad Buyruk Pekgöz ve Abdul Samet Pekgöz, evlerinden getirdikleri odunları tırların bulunduğu alana getirdi.

Esad Buyruk Pekgöz, camide bulunduğu sırada kampanya için anons yapıldığını belirterek, “Hemen Abdul Samet’e haber verdim ve birlikte evlerimizden odun aldık. Çuvallara doldurduğumuz odunları el arabasıyla camiye getirdik. Birkaç kez bu şekilde odun getirdik.Babam bunu yaptığımızı duyunca gururlandı.Bize de faydası oldu” dedi. söz konusu.

Abdul Samet Pekgöz, “Esat söyleyince hemen harekete geçtik. İlk etapta o bir çuval hazırladı, ben de bir çuval hazırladım. Şimdi yine yaptık.” dedi.

basmakciajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu