Haber

Pınar Damar’ı öldüren zanlı: Son kez görmek için Adli Tıp Kurumu’nda bekledim

Bağcılar’da kayıp aranırken cesedi bulunan Pınar Damar’ı öldürdüğünü itiraf eden Metin Aydın, “Bayıldı sandım, öldüğünü anlayınca dünyam başıma yıkıldı. Adli Tıp önünde bekliyordum. Tıp Enstitüsü onu son bir kez görmek için.” Mahkeme, Pınar Damar’ın cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu’na ayrıntılı rapor hazırlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Tutuklu zanlı Metin Aydın, cezaevinden Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya getirilirken, duruşma salonunda Pınar Damar’ın ailesi ve parti avukatları hazır bulundu.

“PINAR’I SEVDİM, BAYILDIM”

Savunmasına Pınar Damar ile kuzeninin 7 yıldır dini nikahlı nikahlı olduğunu belirterek başlayan Metin Aydın, “Pınar’ın ailesine başsağlığı diliyorum. Pınar ile yaklaşık 5 yıldır birlikteyiz. Aptal olma kardeş gibiyiz” diye ikna ettim. Pınar, Nurgül’le olmamı kıskanmıştı. Olay günü sosyal medya hesabıma giriş yaptım. Arkadaş olarak Ahmet diye bir kişinin hesabına giriş yaptım Pınar’la her zaman gittiğimiz kafeden bir paylaşım yaparak “Şüphelendim. Gidip yere baktım. Baharı kıskandım. Onu sevdim. Şüphelerimde haklıydım. Ahmet’le samimi bir şekilde içki içiyorlardı” dedi. Aydın, savunmasının devamında, “Ahmet Pınar’dan ayrıldıktan sonra arabama bindi. Arabada yaklaşık bir saat dolaştık. Bana tuvaletinin geleceğini söyledi. Arabayı uygun bir yere götürdüm. Geldiğinde bana ‘Sen kimsin, benden hesap soruyorsun, sen git önce evdeki kişiyi gönder’ dedi, küfretti. Öfkeme hakim olamadım, tokat attım. Daha saldırganlaştı, küfürlerini daha da artırdı. Bir an onu boğdum, sus dedim, yeter. O an bayıldı, alkolün etkisiyle bayıldı sandım. 5 veya 10 dakika sürdü. Arabayla bilinçsizce oraya buraya gittim. Hiçbir yere sığamadım. Karım her zaman nerede kaldığını öğrenmek için arıyordu. kendimde değildim Bunlar olurken herhangi bir cinsel ilişkimiz olmadı. Pınar’ın ölmesini kabullenemediğim için olaydan sonra onu son bir kez görmek için Adli Tıp Kurumu’nun önünde bekliyordum. Onu görmek için can atıyordum” Bilmiyorum, bu suçlamayı kabul etmiyorum’ dedi.

Pınar Damar’ın birlikte yaşadığı ablası Kezban Damar, “Pınar ile Metin arasında bir ilişki yoktu. Hikayenin ortasında bir abi-abla ilişkisi vardı. Bu adam bize abi gibi yaklaşıyordu. Her neyse. oldu,o gün oldu.Pınar’a ulaşamayınca sanığı aradım.Gelmedi mi dedi. Nasıl gelmedi? Yalnız kalmayın yanınıza gelelim” Hep benimle gelmek isterdi’ dedi. Metin Aydın’ın dindar eşi Pınar Damar’ın kuzeni Nurgül Damar, “Pınar ve Metin’den hiç şüphelenmedim. Pınar’ı hiç kıskanmadım. Eşimin telefonunda beni aldattığınıza dair bir mesaj görmedim. Eşimin Kezban ve Pınar’ı” dedi. ‘a yaklaşım aynıydı’ dedi. Mahkeme, mağdurun cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığına ilişkin ayrıntılı tutanak düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na talimat yazılmasına karar verdi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Pınar Damar’ın ailesinin avukatı Esin Yeşilırmak, “Savcı kasten adam öldürmekten sanıklardan ek savunma talep etti. Sanık, haksız tahrik indirimi almak için Pınar’a iftira atıyor” dedi.

TALEPTEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Metin A.’nın Pınar Damar’ı öldürmeden önce cinsel tacizde bulunduğu belirlendi. Metin A.’nın ‘kadına kasten öldürme’, ‘Cebir Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yok Etme’ ve ‘Nitelikli Cinsel Saldırı’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve beş yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

tufanbeylihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu