Haber

Kayıp Alzheimer hastası Dalyan Kanalı’nda ölü bulundu

MUĞLA’nın Ortaca ilçesinde 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası Saadet Yesin (80) Dalyan Kanalı’ndaki kayalıkların ortasında ölü bulundu. Yesin’in kanala düşerek suda boğularak hayatını kaybettiği bildirildi.

Ortaca’da kızı Hülya Yesin ile birlikte yaşayan 4 çocuk annesi Saadet Yesin, Alzheimer hastalığı nedeniyle 11 Aralık günü öğle saatlerinde Dalyan Mahallesi’ndeki evinden ayrıldı. Yesin’den bir daha haber alamayan yakınları gidecekleri yer bulmaya çalışsa da kendisine ulaşamayınca kayıp başvurusunda bulundu.

Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ile Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı. Günün uzunluğu olan Yesin için Ortaca Belediyesi hoparlörlerinden kayıp anonsu yapıldı. Yesin’in en son Dalyan Mahallesi girişindeki bir hamamın güvenlik kameraları tarafından görüldüğü belirlendi. Görüntülere göre Dalyan Kanalı’nda aramalar yoğunlaştırıldı. Dalyan Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, çalışmalarının 5. gününde Yesin’in cansız bedenini, son görüldüğü hamamın yaklaşık 400 metre ilerisinde kayalıkların ortasında buldu.

Jandarma ve savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Saadet Yesin’in cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yesin’in kanala düşerek suda boğularak hayatını kaybettiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu