Haber

Katar insani yardım ekipleri Türkiye’ye veda etti

Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen illerde afet müdahale ve yardım çalışmaları yürüten Katarlı gruplar, Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nden ülkelerine dönmeye başladı.

Katar Silahlı Kuvvetleri, Hz. Muhammed’in “Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir.” Hadislere göre 6 Şubat depremlerinden sonra başlattığı “Binanın Tuğlaları Harekatı” adlı yardım faaliyetlerini tamamladı.

Katar ve diğer ülkelerin yardımlarını askeri uçaklarla Türkiye’ye ulaştıran, yurt içi sevkiyatlarını gerçekleştiren ve “yüzyılın felaketi”nin yaşandığı illerde barınma, sağlık, gıda ve giyecek gibi konularda yardım sağlayan ekiplerin birinci grubu. deneyimli, İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’ndan düzenlenen törenle uğurlandı. .

İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Serkan Dan, depremlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri Helikopter Uyum Merkezi’nde görevlendirilen Isparta Kara Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Katar Türkiye Silahlı Kuvvetleri Komutanı Yarbay Hamad’a teşekkür etti. Al Hajri ve komutasındaki ekiplere yardımları için. hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törenin ardından 4 helikopter yüklü iki C-17 uçağında doktor ve askerden oluşan 65 kişi ile 12 kişilik mürettebat Katar’a hareket etti.

Adana’daki üsten oluşturduğu “hava yardım koridoru” ile Türkiye’ye takviye sağlayan Katar Silahlı Kuvvetleri’nin, Hatay’da kurdukları sahra hastanesini Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na devrettiği öğrenildi. İncirlik Hava Üssü’nde kalan diğer küme yarın Türkiye’den ayrılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu