Haber

Haymana Uzlaşma Komisyonu’ndan Saadet Partisi’ne sert tepki: Kutsal kasa 3-5 milletvekiline bağışlandı

CVP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının Saadet Partisi Genel Merkezi önünde 6 Masa tarafından duyurulması Saadet Partisi tabanında geniş yankı uyandırdı. Haymana Uzlaşma Komisyonu Başkanı Hasan Yaşar imzasıyla yayınlanan açıklamada Saadet Partisi’ne ağır sözler sarf edildi.

“BU BÜYÜK ACIYI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Haymana Uzlaşma Komisyonu’nun Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıktıklarını belirten açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Değerli Milli Görüşçüler, Aziz Milletimiz, Haymana Uzlaşma Komisyonu olarak ülkemize ve milletimize krizden kurtuluş diliyoruz. büyük deprem oldu, ölenlere Allah rahmet eylesin.Biz tarihin en güçlü milletiyiz, nice büyük olayları, savaşları, afetleri birlik ve beraberlik içinde, inançla atlattığımız gibi, bu büyük acıyı da hep birlikte atlatacağız. ve inanç.

“6 MART ULUSAL GÖRÜŞ TARİHİNİ KARA GÜN OLARAK GEÇTİ”

6 Mart Milli Görüş tarihinde kara bir gündü! Bilinçli Milliyetçiler, 6 Mart 2023 tarihinde Saadet Partisi Genel Merkezi önünde atılan olayları ve sloganları kendilerine hakaret olarak gördüler. Davamız adına üzüntü verici olan bu görüntü ve sloganların genel merkez tarafından makul kabulü yarım asırlık davamızın reddi olmuştur.

“KUTSAL DAVA KARŞILANMIŞTIR”

Milli Görüş hareketi yarım asırdır milyonlarca inançlı insanın emeği, gözyaşı, duası ve üstün gayretiyle vücut bulmuştur. Ayrıca İslam aleminin umudu haline gelen 1,5 milyarlık muazzam bir birikime sahip. Durum böyle olunca 3-5 vekillik karşılığında bir de başkan yardımcılığı verilir mi verilmez mi bilinmez kazanan tarafta olacağız. Bu nedenle Saadet Partisi’nin mevcut yönetimi davasına ihanet etmiş ve milletimiz nezdinde meşruiyetini kaybetmiştir.

“SAADET PARTİ YÖNETİMİNİN BİZE GÜVENİ YOK”

Aziz Millet, Sevgili Milliyetçiler! Saadet Partisi yönetiminin 6’lı masadaki duruşu, dünya ve ülkemiz sorunlarına bakış açısı, Milli Görüş’ten aday göstermeme konusundaki ısrarlı tavrı konusunda uzun süredir uyarılarda bulunmuştuk. Bugüne kadar davamız adına sürecin bu noktaya gelmemesi için her türlü çabayı sarf ettik. Saadet Partisi yönetiminin davamıza, Milli Görüşçülere ve milletimize inancı kalmamıştır.

“MİLLİ VİZYONLU KUMAŞ PASLANMAZ”

Saadet Partisi yönetimi bu haliyle bu milletin inançlarıyla, bedelleriyle, kültürüyle, tarihiyle kavga etmiş ve büyük zararlar vermiş partilerin genel merkezine dönüşmüştür. Saadet Partisi yönetiminin izlediği bu yol, aldığı bu karar, Milli Görüş Hareketi’ni ve Hareketimizin saf mensuplarını asla bağlamaz. Milli Görüş leke tutmaz bir kumaştır. Kin ve nefretle hareket etmeyen bir ahlaka sahiptir. ulusumuz; İşbirlikçi, küreselci ve hain ağlara bırakmayacak bir cihat karargahıdır.

“BU KARAR 6’LI TABLOYA OLUMLU ETKİSİ OLMAYACAK”

Saadet Partisi yönetiminin ittifakla ilgili bu kararı sadece parti genel merkezini bağlar ve Milli Görüş hareketini oluşturan diğer MİLKO teşkilatlarımızın ezici çoğunluğunu bağlamaz. Dolayısıyla bu kararın 6’lı masaya olumlu oy etkisi olmayacaktır. Açıkça ifade etmeseler de teşkilatımızın üyelerimizin büyük bir çoğunluğu bu durumu asla tasvip etmemektedir.

“İNANÇIMIZDA MUTLULUĞA YER YOKTUR”

Milli Görüş hareketinin önderi Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yaşadığı bu süreci hocamızın şu sözlerini hatırlatıyor. ‘Siyonizm çok usta, kim? Ben ? Hiç Siyonizme hizmet eder miydim! Şarkısını söyleterek kendi ordusunda askerlik eğitimi alıyor.” Sevgili Milli Görüş kardeşlerim! Bizim inancımızda ümitsizliğe yer yoktur.

“OYNADIĞINIZ OYUNLAR BOZULACAK”

Milli Görüş Hareketi’nin onurlu mensupları, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de Anadolu’nun her karışından iman ve pınar olacaktır. Oynanan oyunları bozar. Ahlak ve maneviyatı, adaleti, birlik ve ümmet bilincini ortaya çıkaracaktır. Haymana Mutabakat Heyeti Milli Görüşün bozulmaz köküdür. Kırılmayan kısımlardır. Hareketimizin tam da gövdesidir.

“MİLLİ GÖRÜŞ DEĞERLERİNE SAHİP OLMAYAN ADAYLARI ASLA DESTEKLEMEYİZ”

Haymana Mutabakat Komisyonu olarak daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi Milli Görüş harcı olmayan bir adaya asla takviye vermeyeceğimizi yineliyoruz. Bu kapsamda Saadet Partisi yönetiminin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını onaylama kararını tanımadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

“HEYETİ TOPLANACAK”

Bundan sonra Saadet Partisi yönetiminin hiçbir sözü ve kararı bizim için geçerli ve geçerli değildir. Haymana mutabakat heyeti, seçim tarihi açıklandıktan sonra toplanacak. Partimizin mevcut gidişatından rahatsız olan camiamızın değerli şahsiyetlerini bir toplantıya davet ederek geniş istişare ile seçimlerde izlenecek yolu belirleyecektir. Alacağımız kararların ve yapacağımız tercihlerin milletimize, İslam alemine, hareketimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyoruz.”

haber-mudanya.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu