Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Tabii ki ilk üç gün gerçekten yalnızdık. Üçüncü günden itibaren birçok sivil toplum kuruluşu, belediyemiz, eyaletimizin farklı bölgelerinden insanlar, yurt dışından insanlar geldi, ama en çok da buranın bakımını üstlenenler İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımız oldu.” “Üçüncü günden itibaren Hatay’ın her noktasında yanımızda oldular. Birlik ve beraberlik içerisinde Hatay’ın yaralarını sarmak için bize destek oldular” dedi.

Hatay Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şunları söyledi:

“İLK ÜÇ GÜN GERÇEKTEN YALNIZDIK”

“5 Şubat akşamı yattığımızda Hatay’da çoğumuz mutlu bir şekilde yattık. Çünkü uzatma dakikalarında Kasımpaşa’yı frikik golüyle 1-0 mağlup etmiştik ve puana çok ihtiyacımız vardı. Ve o gece , sabah çok büyük bir kabusla uyandık. Uyandığımızda futbol takımımızdan sadece 7 kişiyi kaybettiğimizi fark ettik. O gece bize o mutluluğu yaşatan menajerimiz ve Christian Atsu da vefat etti. Tabii ki sadece futbol takımımız değil, sadece Hatay’da 24 bine yakın insanımız o sabah ya da gecikmelerden dolayı hayatını kaybetti. Birçoğu da bu yüzden hayatını kaybetmek zorunda kaldı. Tabi ki gerçekten yalnızdık. İlk üç gün boyunca birçok sivil toplum kuruluşu, belediyemiz, eyaletimizin farklı bölgelerinden insanlar, yurt dışından insanlar geldi ama burasıyla en çok ilgilenen kişi İstanbul Büyükşehir Belediyemiz oldu. ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımız, üçüncü günden itibaren Hatay’ın her noktasında yanımızdaydılar. Hatay’ın yarasını sarmak için birlik ve beraberlik içerisinde bizlere destek oldular.

“O günden bugüne İBB BAŞKANIMIZ BURADAKİ EKİPLERİYLE BİRLİKTE EN AZ BİZİM KADAR ÇALIŞTI”

Tabii ki tüm belediye başkanlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İster arkadaşlarımız olsun, ister diğer partilerden belediye başkanlarımız olsun, İstanbul’un hakkını ödemek çok zordur. O günden bugüne İBB Başkanımız ve buradaki ekipleri de en az bizim kadar çalıştı. Belki yardıma geldikleri için bizden daha fazla çalıştılar, depremdeydik, sadece 166 arkadaşımızı kaybettik, aynı zamanda yakın aileleri kaybolan binlerce arkadaşımızın meslektaşlarından da bahsediyorum. bunlardan 2 bini ise erkek, kız kardeş, anne, baba veya yeğenlerini kaybetti. Aslında Hatay’da dram büyüktü. O günden bu yana bizi yalnız bırakmadan desteklerini esirgemeyen hem değerli genel başkanlarımıza, hem İBB başkanlarımıza, hem de gruplarıyla birlikte tüm diğer liderlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu okuldan güzel inşaatlar yapacak, güzel yerlerde eğitim görecek insanlar çıkar. Değerli Liderime, KİPTAŞ Genel Müdürüme ve tüm paydaşlarına gönülden teşekkür ediyorum. Kırıkhan eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

seydisehirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu