Haber

Ekrem İmamoğlu, İptal Edilen İstanbul Belediye Başkanlığı Seçimini Hatırlattı ve Uyardı: Yapalım, Küçümseyelim, Görelim Ne Olacak?

Haber: OKTAY YILDIRIM Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Çevre Projesi Tanıtım ve ‘Silivri Selimpaşa Alt Geçidi Açılış’ törenlerinde konuştu. İmamoğlu konuşmasında, hükümet tarafından iptal edilen 2019 İstanbul belediye başkanlığı seçimini hatırlatarak, “Üç ayımızı çaldılar. Kayıtlı olduğu için ‘çaldı’ kelimesini kullanıyorum. Neden kayıtlı? Yemin ederim” dedi. , çaldılar.Yani elimizden alma hakkımız olan seçimi elimizden aldılar.Bu demokrasi tokatını yedikten sonra sanırım hukuka karışmayacaklar ve böyle saçma sapan davalar açıp merak edecekler. “Ekrem’in önüne nasıl taş, baraj koyacağız?” Onu yaşattıklarında ne kadar fark yarattıklarını bir kez gördüler. Bir daha görmek isterlerse, “Hadi yapın” derim. küçümseyiniz. Yapın, bakın ne olur? Benim tavsiyem şudur; biz milletin bileğiyiz. Bilek güreşine hazırız. Cesurca güreşelim. Siyasi mücadelemizi cesurca yapalım. Yarışımızı yapalım. Kimin cesurca yarışı kazandığı veya kaybettiği önemli. Bu alanı sağlayın. Bakalım ne olacak? Ne olacağını biliyorum. “Bunu size göstermekten mutluluk duyarım. Bu arada rakibimi de tanıyorum. Tekrar altını çizeyim. Siz de anlayın” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Büyükçekmece’nin kesitleri yetersiz, kombine sistem işletmeli, kullanım ömrünü tamamlamış veya altyapısı eksik olan atıksu ve yağmur suyu altyapısını 602 milyon TL’lik yatırımla yeniden inşa etti. “Yeni Yatırımlar Yeni Girişimler” başlığı altında düzenlenen “Büyükçekmece Çevre Projesi Tanıtım Töreni”ne İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın katılımıyla.

İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, İstanbul’un tek sahibinin 16 milyon vatandaşı olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“AYRIMCILIK OLMADAN HERKESE EŞİT HİZMET SUNUYORUZ: Kimseye ayrım yapmadan herkese eşit hizmet veriyoruz. Buna inan; İstanbul’un 39 ilçesine hizmet verdiğimiz gibi Büyükçekmece’ye de aynı hizmeti getiriyoruz. Evet, Önderimiz Hasan çok eski bir dostumdur, canım kardeşim; doğru. Ama öyle olduğu için Büyükçekmece’ye hizmet etme konusunda acele etmiyoruz. Zaten uzun yıllardır yerel yönetime hizmet veren Belediye Başkanımız Hasan’ın böyle bir talebi olmazdı. Hasan Ağabey bana ulaşabildiği gibi, İstanbul’un 39 ilçesinin belediye başkanı da bana rahatlıkla ulaşabiliyor. İlçe Belediye Başkanı olarak İBB başkanıyla iki kez görüşme imkanımız oldu. Huzur içinde yatsın. Bir sonraki belediye başkanımız da aynı. Onlar da baskı altındaydı. Bu kötü bir şey. O dönemde randevu almak istesek de randevu alamadığımız, bizi zor duruma sokan, hizmet alamadığımız, konuyu tartışamadığımız bir sistemin varlığını yaşadık. hizmet.

TRAJİK DURUMLARI SONLANDIRDIK: O 5 yılı ben yaşadım, Hasan Bey yaşadı, diğer belediye başkanlarımız yaşadı. Artık bu trajikomik durumlara son verdik. Evet Hasan Bey dışında 38 ilçe belediye başkanı bize rahatlıkla ulaşabiliyor. Dün gece bir belediye başkanımız -adını vermeyeceğim- bir konuda sıkıntı hissetti, sıkıntı hissetti, diğer partilerden birine ait; bir bildiri yazdı. Karşılıklı mesajlarla kaygılarımızı paylaştık. Sorunu çözdük. Sorunun çözümünü arkadaşlarıma bildirdim. Muhtemelen bu sabah da buluşacaklar. Aylardır, yıllardır böyle bir şansa ulaşamadığımızı yaşadık ve biliyoruz. Bunları unutmayalım. Bunlar korkunç şeyler. Bu kötü olaylara izin vermeyelim, belediye başkanları veya demokrasi ve Cumhuriyet değerleri altında hizmet veren diğer siyasi kurum ve kuruluşlar birbirlerine bu kötü şeyleri yaşatmasınlar diye söylüyorum. Mümkün mü? Dolayısıyla Büyükçekmece’ye bu anlayışla hizmet ettik.

120’DEN FAZLA NOKTADA TAŞKIN VE TAŞKINLARA SON VERDİK: Çevre konusunda özellikle atık su ve yağmur suyunun ayrıştırılması, derelerin ıslahı ve ıslah edilen derelerin yeşil alan, yaşam alanı koridoru haline getirilmesi, Beylikdüzü’nde başlattığımız Hayat Vadisi konseptinin tüm ilçelere yaygınlaştırılması. Bütün İstanbul… Az önce Cumhurbaşkanımız söyledi. Küçükçekmece Belediye Başkanımız burada. Ayamama ve çevresini yeşil alana ve güçlü nefes alan bir koridora dönüştürdüğümüz projemizin bir kısmı tamamlandı, diğer kısmı ise devam ediyor. Değerli Genel Müdürümüzle konuştuk. Özellikle son dönemde yaşanan su baskınlarında Kaynarca şubesindeki projenin hızla hayata geçirilmesi ve seçimlerden önce temellerinin atılması yönünde talimat verdim. 120’den fazla noktada sel ve su baskınlarına son verdik. Bir önceki genel müdürümüz, şimdiki genel müdürümüz hem Raif Bey, hem Şafak Bey, hem de diğer arkadaşlarımız ilk geldiğimiz andan itibaren bu konuya çok çabuk bağlandık. ve bu görüntünün günümüz şehri İstanbul’a yakışmadığını, işte Kurban Bayramı’nda Boğaz’ın kan gölüne dönüştüğü sahneler ya da Haramidere, Esenyurt’tan Büyükçekmece’ye kadar selde can kaybı görüntüleri. veya Kuzguncuk’tan başka şehirlere. Vadiler, Ayamama, şu ve bu olmak üzere 120’den fazla noktada sel ve su baskını sorununu gündemden çıkardık.

ÜÇ AYIMIZI ÇALDILAR. BAKALIM NE OLACAK: Bu bir çevre projesidir. Ama bitti mi? Bitmedi. Devam ediyor. Kaynarca şubesi ve benzeri projeleri yürütmeye devam edeceğiz. Bu özeni gösteren, bu kötü görüntüleri şehrimizin hafızasından silen siz değerli yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önceki yönetim gibi altyapı sorunlarını örtbas ederek değil, ‘Altyapı yatırımları görünmez, oy getirmiyor’ diyerek değil, tam tersine altyapı için ‘5 yıl’ diyemeyeceğiz, belki 4 yıl. -4,5 yıl; 3 ayımızı çaldılar. Kayıtlı olduğu için ‘çaldı’ kelimesini kullanıyorum. Neden kayıtlı? Yemin ederim çaldılar. Yani hakkımız olan seçeneği elimizden aldılar. Sanırım bu demokrasi tokatını yedikten sonra hukuka müdahale ederek, bu kadar saçma davalar yaparak ‘Ekrem’in önüne nasıl taş, bariyer koyarız’ şaşkınlığını yaşamayacaklar. Bir kez bunu gerçekleştirdikleri zaman ne kadar büyük bir fark yarattıklarını gördüler. Bir kez daha görmek isterlerse ‘Hadi yap’ derim, devam edin ve ne olacağını görmeye tenezzül edin. Tavsiyem şudur: Biz milletin bileğiyiz. Bilek güreşine hazırız. Cesur güreşimizi yapalım. Siyasi çabalarımızı cesurca yürütelim. Yarışımızı koşalım. Cesur bir yarışı kimin kazandığı ya da kaybettiği önemli değil. Bu alanı sağlayın. Bakalım ne olacak? Ne olacağını biliyorum. Size de göstermekten mutluluk duyarım. Bu arada rakibimi de tanıyorum. Tekrar altını çizeyim. Siz de anlamalısınız.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E YAKIŞAN CUMHURİYET İLAHI OLMAK: Yeni girişimlerle, yeni yatırımlarla, kalkınmış bir toplumun varlığı, ekonomik atılım yapabilen bir toplumun varlığı, üretken bir toplum, müreffeh bir toplum, kaliteli yaşam koşullarına sahip bir toplum, Cumhuriyetimize yakışır bir Cumhuriyet ve Cumhuriyetimizi bu ilkelerle güçlendiren Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır. Çocuk olmanın sorumlulukları var. Ailemde Cumhuriyetin ilk yıllarında okuma-yazmayı ilk öğrenen kişi, ilk çocuklardan biri olan merhum dedemdi. Cumhuriyetten önce ailemde okuma-yazma bilen kimse yoktu. Eğer olsaydı geriye tek bir belge kalırdı. Sahip değil. Anadolu’nun büyük bir kısmı böyleydi. Bunu bilelim arkadaşlar. Cumhuriyet bir eğitim devrimidir. Cumhuriyet, o büyük dedenin 40 hanelik bir köydeki dördüncü kuşak torununu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atar. Bu büyük bir devrimdir. Bu çok açık. O yüzden yutkunup ‘Mustafa Kemal Atatürk’ demeyeceksin. Yutkunup ‘Cumhuriyet’ demeyeceksiniz! Ciğerlerinizin var gücüyle ‘Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk’ diyeceksiniz. Bunu her zaman söylemeye hazırız. Bu çok açık. İyi tatiller. Yatırımlarımız hayırlı olsun. Yolumuz açık olsun. Hem 86 milyon insanımızı hem de 16 milyon insanımızı en üst düzeyde tek tek sevmezsek namussuzuz.

ATIK SU ARITMA TESİSİNE, YAĞMUR SUYU MARMARA’YA AKACAK:

İSKİ Genel Müdürü Başa’nın verdiği bilgiye göre; Yapılan çalışmalar sonucunda bölgede yaşanan sorunlar (Albatros Plajı, Kordonboyu Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, Dr. Hasan Akgün Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Yalı Caddesi, Silivri Caddesi, Kırçeşme Caddesi, Kentplus, Yoğurthane Caddesi, Fevzi Çakmak 2 Caddesi, Millet Caddesi ve Taşocağı Taşkınlarını (sokak gibi ana arterler) durdurma çalışmaları kapsamında 92.914 metre atıksu kanalı inşa edilerek karışık hatlar ayrıştırılarak atık sular Büyükçekmece İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine yönlendirildi. , atık suyun Marmara Denizi’ne akışı engellendi.Toplam 13.587 metre yağmur suyu kanalı inşa edilerek bölgenin altyapısı ayrıştırıldı.Bu sayede Büyükçekmece İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde yağmur suyu kaynaklı yük azaltıldı, enerji kurtarıldı ve su baskınları önlendi.

“İKİNCİ ADRESİ SİLİVRİ’YDİ”

İmamoğlu ve beraberindeki heyet Büyükçekmece’den Silivri’ye giderek “Selimpaşa Alt Geçidi Açılış Töreni”ne katıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay’ın bilgilendirme konuşmasının ardından mikrofona gelen İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“CUMHURİYET REVİZYON İSTİYOR, KALKINMA İSTİYOR, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İSTİYOR: Cumhuriyetimize olan borcumuzu hep birlikte ödeyeceğiz. Eksiklerimiz olabilir, onları tamamlayacağız. Geçtiğimiz yüzyılda kalbi kırılanlar olabilir, onların kalbini biz onaracağız. Geçtiğimiz yüzyılda ötekileştirilmiş, sıkıntı yaşayanlar olabilir, uzlaşıp konuşacağız. Herkese şunu hatırlatacağız: Bu Cumhuriyet hepimizin Cumhuriyetidir. Bu Cumhuriyet bizi eşit kıldı. Hepimiz sarayın tebaası değil, Cumhuriyetin çocukları olduk. 86 milyonumuz artık o eşitliğin nimetini yaşıyor, hayallerimizi kurabiliyoruz. Demokrasi ve özgürlükler; Hak, hukuk ve adalet çerçevesinde bazı sıkıntılar yaşadığımızı biliyorum. Cumhuriyet, yolda durmadan yürümek demektir. Cumhuriyetin revizyona, gelişmeye ve sürdürülebilirliğe ihtiyacı vardır. Asla ‘Cumhuriyet bir görevdir, yapılmış ve bitmiştir’ anlamına gelmez. Bu yenilikçi bir duygudur. Yeni nesillerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunları kapsar. Onlarla birlikte düşünüyor. Günün çağdaş taleplerini düzenleyerek halkına eşit hizmet sunmaya devam etmektedir. Bu eşitlik duygusu bize; Gelişmeci, aydın, çağdaş bir Cumhuriyetin varlığı bizlere geleceğe yönelik derin sorumluluklar yüklemektedir. Ben ve meslektaşlarım, ben ve siyasi arkadaşlarım, ben ve çevremde bize inanan değerli vatandaşlar her zaman bu ideallerin peşinden koşacağız.

İSTANBUL’UN EN DEĞERLİ, BELKİ DE BU YÜZYILIN EN ÖNEMLİ PROJELERİNDEN BİRİNİ HAZIRLIYORUZ: İstanbul’un belki de bu yüzyılın en değerli projelerinden birini hazırlıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı ile Beylikdüzü arası yaklaşık 80 kilometrelik mesafeyi 50 dakikaya indirecek bir süreci hep birlikte planlayacağız. ve işte sıfırdan başladığımız Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosu… Esenyurt İlçe Muhtarımız burada. Bunu çok arzuladığını biliyorum. Esenyurt’a metronun gelmesi, Esenyurt’taki sosyolojik sorunlara çözüm bulmak anlamına geliyor. Aynı şey Beylikdüzü için de geçerli. Bu bakımdan raylı sistemlerin Trakya’ya doğru geliştirilmesi, bu alanların ihtiyaçlarının karşılanması ve bu kesimin raylı sistemlerle merkeze bağlanması İstanbul’un gelecek ulaşım vizyonunun önemli parçalarıdır. Şunu söyleyeyim: Geçtiğimiz 25 yılın metro üretim hızını üç katına çıkardık. Eğer İstanbul halkı yeniden göreve gelirse, Allah’ın izniyle önümüzdeki 5 yıl içinde size söz veriyoruz; Servis kayıtlarımızı 2-3 ile çarpacağız. Açılışını yaptığımız Selimpaşa Alt Geçidi bu duyarlılığın en güzel örneklerinden biridir.

BİZE YAPILAN KÖTÜLÜĞÜ BİZ BAŞKA KİMSEYE YAPMADIK VE OLMAYACAK: Milletin takdirine saygı duymayı bilerek bu seçimlere gireceğiz. Bu bakımdan biz kimseye kötü bir şey yapmadık, yapmayacağız. Silivri’ye hizmetlerimizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. ve göreceksin; 25 yıldır yönetilen bu şehir nasıl reşit olur, nasıl mutlu bir şehir haline getirilir, yeşil alanlar nasıl artırılır, parsel bazlı imar nasıl artırılmaz, bu şehrin kirası nasıl düşürülür? Bir avuç insanın zenginliği için değil, milleti için kullanılan bu şehrin çocuklarına nasıl fırsat eşitliği, kreş verilebilir? yurtlar açıldı; Bunları göstereceğiz. Silivri’nin kurtuluş anı kutlamaları uzun yıllardır yapılmıyor. Özellikle buradaki dostlarımız ve hemşerilerimiz taleplerde bulundu. Yarın akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Silivri Otopark’ta coşkulu bir kutlama anını sizlerle paylaşacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. “İkinci yüzyılımızda büyük başarılara imza atarak yolumuza devam edelim, hizmetlerimiz Silivri’ye hayırlı uğurlu olsun.”

serdivan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu