Yaşam

Deprem Riskinin Arttığı ve Azaldığı Bölgeler Açıklandı!

2014 yılında Türk bilim adamı Volkan Sevilgen önderliğinde kurulan, detaylı deprem analizi yapmaktadır. sarsıntı“, milyonlarca vatandaşımızı etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrası yeni analizlerini paylaştı. Bölgedeki fay hatlarının gerginliğinin nasıl değiştiğini gösteren analizler, yeni riskli hatalarde ortaya koymuştur.

ABD Jeolojik Etüt ve Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün sağladığı verileri kendi modelleri ile analiz eden Temblor’a göre Doğu Anadolu bölgesindeki risk çok net. bitmedi . Çünkü Kahramanmaraş’ta fay kırılıp rahatladı ama yaydığı güç bu kez de oldu. komşu faylara yük bindirmeye başladı.

Peki beyin sarsıntısı riski nereye gitti?

NOT: Mavi, düşük olasılığı, kırmızı ise yüksek olasılığı gösterir. O harfi şeklindeki semboller, artçı sarsıntıların yerlerini göstermektedir.

Yukarıdaki görüntü 7.8 ve 7.5 sarsıntılarından sonra faylardan aktarılan kuvvetleri göstermektedir. nerede ağırlaşmaya başladı? gösteriyor. Buna göre büyük depremlere neden olan faylardaki gerilim artık sıfırın bile altına düştü. Yani birebir faylardan kaynaklanan büyük bir deprem olasılığı. Şu an için değil . Ancak risk hala devam ediyor. Nasıl?

Doğu-batı yönünde risk arttı

Temblor’un araştırmasına göre Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntılar, kuzey-güney yönünde Biraz gerginlik yarattı. Bu içerikte; Hatay yönünden hala risk var diyebiliriz. Ancak bu risk doğu-batı yönündeki kadar güçlü değildir. Uzmanlar, anın prestijiyle en büyük riskin Kahramanmaraş olduğunu söylüyor. doğuya ve batıya kaydırıldı bu ortaya çıkarıyor. Kuyu;

Kayseri, Adana, Malatya ve Adıyaman artık doğrudan risk altında. Ancak eldeki verilere göre Malatya ve Adıyaman daha riskli. Çünkü artçı sarsıntılar daha çok Adıyaman ve Malatya’da yaşanıyor.

Bu araştırma kesin sonuç vermiyor!

Temblor’un araştırması kesin değil bahsetmeye değer. Grup Türkiye’den daha güvenilir sonuçlar aldıkça bu çalışma detaylandırılabilir ve belirsizlikler giderilebilir. çözülebilirdevletler.

Ne olursa olsun; Türkiye bir şok ülkesidir. ve her an her yerde deprem olabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle sadece şehirlerimiz değil, tüm vatandaşlarımız dikkatli olmalı, gerekli önlemleri almakihtiyaçlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu