Ekonomi

Consumers Energy, cihaz servis birimini elden çıkardı

JACKSON, Michigan – CMS Energy’nin (NYSE: CMS) ana yan kuruluşu Consumers Energy, stratejik bir hamleyle Cihaz Servis Planı (ASP) işini Oncourse Home Solutions’a satmayı kabul etti. Standart kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olarak sürecin 2024 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Michigan’da 35 yılı aşkın süredir lider cihaz koruması ve ilgili hizmetler sağlayıcısı olan ASP’nin satışı, Consumers Energy’nin ana işine odaklanması için bir adım olarak görülüyor. Şirket, Michigan genelinde yaklaşık 6,7 milyon kişiye elektrik ve doğal gaz hizmeti sağlıyor.

Consumers Energy’de müşteri deneyimi ve teknolojiden sorumlu kıdemli lider yardımcısı Brian Rich şöyle konuştu: “Cihaz Servis Planı işimizi satmaya yönelik bu duyuru, bu ekibin Oncourse’daki işlerini anlamlı bir şekilde büyütmesine olanak tanıyacakŞirketin ana faaliyet konusuna olan bağlılığını ve Michigan’daki müşterilerine enerji hizmetleri sunmaya devam edeceğini vurguladı.

ASP, cihaz onarımları ve değiştirmeleri için teminat sağlayarak Michigan’daki ev sahiplerini öngörülemeyen arızalardan mali açıdan korumada etkili olmuştur. Bu hizmet, müşteri temsilcilerine 24 saat erişim ve acil ısıtma ve soğutma sorunları için öncelik planlamasını içermektedir. Duyuruya göre, Consumers Energy devam eden bir hizmet sözleşmesi aracılığıyla alıcıya sürekli destek sağladığından, mevcut ASP müşterileri sorunsuz bir geçiş yaşayacak.

Bu makaledeki bilgiler bir basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Consumers Energy’nin Cihaz Servis Planı işini stratejik olarak satması bağlamında, yatırımcılar ve paydaşlar InvestingPro’nun en son metriklerinden ve uzman analizlerinden değer bulabilirler. 16,58 milyar dolarlık piyasa değeri ve 18,89 F/K oranıyla CMS Enerji, kamu hizmetleri sektöründe önemli bir varlığa sahiptir. Şirketin hissedar getirilerine olan bağlılığı, arka arkaya 17 yıl boyunca temettü artırma konusundaki etkileyici geçmişiyle kanıtlanmıştır; bu da mali dayanıklılığının ve operasyonel verimliliğinin bir kanıtıdır.

InvestingPro İpuçları, CMS Enerji’nin önemli bir borç yüküyle çalışmasına rağmen, 18 yıl üst üste temettü ödemelerini başarıyla sürdürdüğünü ve likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aştığını gösteriyor. Bu finansal istikrar, özellikle şirketin uzun vadeli yatırım potansiyeli göz önüne alındığında yatırımcılar için çok değerlidir. Üstelik analistler CMS Energy’nin karlılığı konusunda iyimser; iki analist önümüzdeki dönem kazançlarını yukarı doğru revize ederek şirketin mali performansına ilişkin olumlu bir görünüme işaret ediyor.

CMS Energy’ye yatırım yapmayı düşünenler için InvestingPro makalesi, karar verme sürecinize daha fazla bilgi verebilecek ek bilgi ve ipuçları sunmaktadır. Şu anda InvestingPro özel bir Yeni Yıl indiriminde %50’ye varan indirimlerle sunulmaktadır. Yatırım stratejinizi geliştirmek için SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz. Platformda yer alan kapsamlı ipuçları listesiyle InvestingPro, pazarın karmaşıklıklarını yönetmek ve CMS Energy gibi şirketlerin potansiyelini ortaya çıkarmak için değerli bir kaynak olarak hizmet edebilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu