Yaşam

Çocuklar İçin Çevre Bilinci Eğitimi

Çankaya Belediyesi, belediyeye bağlı anaokullarında eğitim gören çocuklara çevre bilincini küçük yaşta kazandırmak amacıyla Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi’nde eğitim veriyor.

 

Geleceğimizin teminatı olan çocukların daha yaşanabilir bir dünyada yaşamlarını sürdürebilmeleri için çevre bilincini önemseyen Çankaya Belediyesi, anaokullarındaki çocuklara geri dönüştürülebilir atıklar konusunda eğitim verirken bu eğitimleri eğlenceli hale getiriyor.

Çankaya Belediyesi’nin Alacaatlı bölgesindeki Geri Dönüşüm Merkezi’nde geri kazanılan kağıt, cam, metal, plastik ve tekstil atıklarının hangi kutulara konulacağı konusunda eğitim alan çocuklara renkli eğitici kitaplar hediye edildi.

DOĞA İLE UYUMLU, ÇEVRECİ MERKEZİ

Türkiye’de bir ilk olarak kentteki 1. Sınıf Atık Geri Kazanım Merkezi’ni Birlik Mahallesi’nde hizmete açan Çankaya Belediyesi, geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak amacıyla ikinci olarak Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi’ni hizmete açtı. Projede yeşil alanlar ve ağaçlandırma alanları da oluşturan merkez, toplam 2402,5 metrekare alana sahip. Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi, 1085,5 metrekarelik oturma alanı ve yeşil alanları ile aynı zamanda park görevi de görüyor. Doğayla uyumlu malzemelerle donatılan merkezde, konteynerleri örten yapı yeşil çatı olarak tasarlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ipekyoluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu